Apple's nieuwste e-health innovatie, ECG-filmpje maken met je horloge

19 augustus 2016
Nieuws

Het wordt steeds waarschijnlijker, dat Apple binnenkort met een smartwatch komt, waarmee niet alleen de hartslag gemeten kan worden wat nu al mogelijk is met de huidige smartwatch van dit bedrijf, maar waarmee ook een hartritme filmpje, oftewel een ECG gemaakt kan worden.

Dit blijkt uit de gegevens van de US Patent & Trademark Office, de instantie die in Amerika verantwoordelijk is voor het verlenen van octrooien en het registreren van merken. Uit een gelekt document van deze instantie blijkt dat Apple begin augustus 2016 een octrooi heeft aangevraagd op een wearable waarmee het mogelijk wordt zelf dit soort ECG-filmpjes te maken. 

Tim Cook, CEO van Apple vertelde eerder dit jaar al dat het hun streven is, om zijn “heilige graal” zoals hij het noemt, met de Apple Watch in de toekomst allerlei vitale functies te moeten kunnen meten. Nu al heeft de huidge Smart Watch een ingebouwde hartslagmeter.

AliveCor ontwikkelde in maart van dit jaar reeds de smartphone “Kardiaband”. Deze band is voor Apple Smart Watch gemaakt en heeft een ingebouwde ECG, waarmee de filmpjes gemaakt kunnen worden.

Met het uitlekken van de octrooi-aanvraag en het bestaan van dit bandje lijkt het duidelijk dat Apple binnenkort met de presentatie van de nieuwe Smart Watch een grote stap dichter bij zijn heilige graal komt. Welke andere digitale zorgopties er op zullen zitten is nog niet bekend, daarover binnenkort meer.