Search
Close this search box.
Search

AppSense helpt UMC Groningen aan virtuele werkplek voor 11.000 gebruikers

AppSense, de toonaangevende leverancier van enterprise workspace management oplossingen, kondigt vandaag aan dat het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) AppSense heeft gekozen als één van de basiscomponenten voor haar nieuwe werkplekbeheer project `Werkplek op Maat´. Het project ´Werkplek op Maat´ zal de komende driekwart jaar worden uitgerold over circa 11.000 gebruikers. Dankzij het `Werkplek op Maat´ project kunnen medewerkers in de toekomst sneller beginnen met hun werk, gemakkelijker meeverhuizen van een sessie naar een ander device (follow me) en met ieder gewenst device werken ongeacht het besturingssysteem of schermformaat. Het project ‘Werkplek op Maat’ loopt vooruit op de implementatie van het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD).

“Onze huidige werkplek werkt technisch nog goed maar is wel verouderd,” aldus projectleider Dick van der Ouw. “De migratie van Windows XP naar Windows 7 gaf ons aanleiding om te kijken hoe we nog beter aan de wensen van onze gebruikers kunnen voldoen.”

Een groot deel van de gebruikers, zoals medisch specialisten, verpleegkundigen en paramedisch personeel, heeft geen vaste werkplek en logt regelmatig vanaf verschillende computers in. Het versnellen van dit inlogproces was de belangrijkste wens en ook de reden waarom UMCG koos voor AppSense. Bij de initiële implementatie, voordat AppSense werd benaderd, lukt het niet te voldoen aan de vereiste inlogtijd. De AppSense software versnelt het inlogproces omdat alleen die systemen worden opgestart die een gebruiker direct nodig heeft. Bovendien kunnen medewerkers na de eerste keer inloggen hun sessie automatisch meenemen naar een andere computer, ongeacht of dit een terminal, desktop, laptop of tablet is. Als iemand de werkplek verlaat, kan de verbinding verbroken worden en de sessie op een andere plek weer worden opgepakt. Dit scheelt veel wachttijd met inloggen en dringt het gebruik van algemene accounts terug. Daarmee maakt `follow me´ het werk van met name artsen en verpleegkundigen makkelijker en verhoogt het de veiligheid. Het kan immers niet meer voorkomen dat een ander gevoelige patiëntinformatie ziet die niet voor zijn of haar ogen is bedoeld.

Eenvoud
Het UMCG deed in de zomer van 2013 al een Proof of Concept met AppSense. Daarbij vielen vooral de snelheid van het opstarten en het gemak waarmee een sessie op een ander apparaat kan worden overgenomen op. Bovendien vereenvoudigt AppSense het beheer door alle aspecten van een gebruiker centraal op te slaan en te beheren. Voor de gebruiker betekent dit vrije keus in welke device hij wil gebruiken, terwijl tegelijkertijd het beheer sterk wordt vereenvoudigd. Door de gebruikerslaag los te koppelen van de applicaties, besturingssystemen en devices kunnen duizenden gebruikers worden beheerd met de inspanning die nodig is om er slechts één te beheren.

Voordat de ‘Werkplek op Maat’ over alle 11.000 gebruikers kan worden uitgerold moeten de belangrijkste applicaties worden gevirtualiseerd. In de zomer van 2014 is de eerste proefmigratie uitgevoerd. In die periode testte een afdeling van niet-medisch personeel de nieuwe werkplek. Zodra de belangrijkste medische applicaties zijn gevirtualiseerd, zal de ‘Werkplek op Maat’ in het hele ziekenhuis worden uitgerold.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?