Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Architectuurcommunity bekijkt nut cryptografische innovatie voor zorg

Op 11 oktober a.s. verzorgt de Architectuurcommunity Zorg een workshop over Remote Document Encryption. De lezing wordt gegeven door Eric Verheul, als deeltijdhoogleraar verbonden aan de Digital Security-groep van de Radboud Universiteit.

De Architectuurcommunity Zorg is een netwerk van informatiemanagers, IT-architecten, informatieanalisten, CIO’s en anderen met een interesse voor informatie, techniek en ar­chitectuur. Zij doet via de Architectuurboard Zorg voorstellen aan het Informatieberaad Zorg, over de informatiepositie van burgers, zorgdata, standaardisatie, stelselbrede afspraken, inzet van nieuwe technologieën, privacy en over informatiebeveiliging.

RDE cryptografische innovatie

Remote Document Encryption is een recente cryptografische innovatie, die werkt met be­staande identiteitsdocu­menten: identiteitskaarten, paspoorten en rijbewijzen. Met RDE kan een partij gegevens versleutelen voor de houder van een identiteitsdocument. Ontsleuteling is dan alleen mogelijk met fysiek bezit van het identiteitsdocument en gebeurt in dat docu­ment. De houder moet wel beschikken over een lezer of smartphone die contactloze kaarten kan lezen.

Eric Verheul zal RDE inleiden en demonstreren met een RDE-app, met de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) conform MedMij als voorbeeld. Zo kan alleen de patiënt zijn gegevens in de PGO lezen. In de workshop zal interactief worden gezocht naar andere RDE-toepassingen van RDE en het nieuwe rijbewijs.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen