Architectuurcommunity bekijkt nut cryptografische innovatie voor zorg

Op 11 oktober a.s. verzorgt de Architectuurcommunity Zorg een workshop over Remote Document Encryption. De lezing wordt gegeven door Eric Verheul, als deeltijdhoogleraar verbonden aan de Digital Security-groep van de Radboud Universiteit.

De Architectuurcommunity Zorg is een netwerk van informatiemanagers, IT-architecten, informatieanalisten, CIO’s en anderen met een interesse voor informatie, techniek en ar­chitectuur. Zij doet via de Architectuurboard Zorg voorstellen aan het Informatieberaad Zorg, over de informatiepositie van burgers, zorgdata, standaardisatie, stelselbrede afspraken, inzet van nieuwe technologieën, privacy en over informatiebeveiliging.

RDE cryptografische innovatie

Remote Document Encryption is een recente cryptografische innovatie, die werkt met be­staande identiteitsdocu­menten: identiteitskaarten, paspoorten en rijbewijzen. Met RDE kan een partij gegevens versleutelen voor de houder van een identiteitsdocument. Ontsleuteling is dan alleen mogelijk met fysiek bezit van het identiteitsdocument en gebeurt in dat docu­ment. De houder moet wel beschikken over een lezer of smartphone die contactloze kaarten kan lezen.

Eric Verheul zal RDE inleiden en demonstreren met een RDE-app, met de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) conform MedMij als voorbeeld. Zo kan alleen de patiënt zijn gegevens in de PGO lezen. In de workshop zal interactief worden gezocht naar andere RDE-toepassingen van RDE en het nieuwe rijbewijs.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?