Artificial intelligence markt groeit fors

11 januari 2016
ArtificialIntelligence1_1438602857
Innovatie
Nieuws

Veranderingen in logistiek, betaalmiddelen en tijdschema's maken het noodzakelijk dat zorginstellingen innovatieve middelen gaan gebruik om patiëntinformatie te managen en beslissingen te nemen.

De noodzaak voor datamining en snelle besluitvorming zorgt ervoor dat artificial intelligence (AI) oplossingen sterk opkomen. Want hierdoor is data sneller beschikbaar, relevanter en kunnen acties sneller worden ondernomen. Volgens een rapport  van Frost & Sullivan , Artificial Intelligence & Cognitive Computing Systems  in Healthcare groeit de markt tot 2021 met 40%.

Volgens het onderzoeksbureau zal AI niet alleen het medische diagnose proces beïnvloeden. Vooral op het vlak van workflow ziet het bureau mogelijke verbeteringen die zowel logistieke als behandelkosten kunnen terugdringen.

AI systemen

'AI systemen tranformeren ons denken over diagnose en behandeling van ziekte, zegt onderzoeker Harpreet Singh Buttar. 'Het voegt een extra beslissingslaag toe. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor vermindering van fouten in administraties. AI maakt het mogelijk informatie uit verschillende silos te analyseren en ongestructureerde data sets te vertalen.

In 2025 zal AI volgens Frost & Sullivan overal in de zorg terugkomen van management tot avatars en zal zorgen voor een democratisering van informatie.