Ascom certificeert Lancom-netwerkproducten voor veiliger VoWLAN-telefonie in zorg

16 februari 2016
Acom-wlan
ICT
Nieuws

Ascom, aanbieder van telecom-, netwerk- en IT-oplossingen, heeft enkele draadloze oplossingen van de Duitse netwerkproducent Lancom Systems gecertificeerd voor gebruik in de zorgsector. Dat laten beide partijen weten.

De certificering houdt in dat Ascom nu aan zorginstellingen veilige Voice over WLAN-telefonie (VoWLAN) kan bieden via Lancom-netwerkcomponenten, de Ascom i62 VoWLAN-handset en de Ascom Myco-smartphone.

Voice over WLAN integreert draadloze telefoons met de ICT-infrastructuur, waardoor ze rechtstreeks via het draadloze netwerk kunnen communiceren. Door de certificering voldoet de combinatie van Lancom-netwerkproducten en Ascom-handsets aan de strikte eisen aan beveiliging en beschikbaarheid die worden gesteld bij digitale patiëntenzorg.

Ascom Certified Products (ACP’s) omvatten alle WLAN-controllers van Lancom met LCOS 9.10 (het besturingssysteem van LANCOM), access points uit de 300- en 400-serie van LANCOM (LCOS 9.10) en access points uit de 800-serie (LCOS 9.18). Deze access points zijn goedgekeurd voor gebruik in medische omgevingen overeenkomstig met de EN 60 601-1-2 standaard.