Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
16 februari 2016
Artikel delen

Ascom certificeert Lancom-netwerkproducten voor veiliger VoWLAN-telefonie in zorg

Ascom, aanbieder van telecom-, netwerk- en IT-oplossingen, heeft enkele draadloze oplossingen van de Duitse netwerkproducent Lancom Systems gecertificeerd voor gebruik in de zorgsector. Dat laten beide partijen weten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De certificering houdt in dat Ascom nu aan zorginstellingen veilige Voice over WLAN-telefonie (VoWLAN) kan bieden via Lancom-netwerkcomponenten, de Ascom i62 VoWLAN-handset en de Ascom Myco-smartphone.

Voice over WLAN integreert draadloze telefoons met de ICT-infrastructuur, waardoor ze rechtstreeks via het draadloze netwerk kunnen communiceren. Door de certificering voldoet de combinatie van Lancom-netwerkproducten en Ascom-handsets aan de strikte eisen aan beveiliging en beschikbaarheid die worden gesteld bij digitale patiëntenzorg.

Ascom Certified Products (ACP’s) omvatten alle WLAN-controllers van Lancom met LCOS 9.10 (het besturingssysteem van LANCOM), access points uit de 300- en 400-serie van LANCOM (LCOS 9.10) en access points uit de 800-serie (LCOS 9.18). Deze access points zijn goedgekeurd voor gebruik in medische omgevingen overeenkomstig met de EN 60 601-1-2 standaard.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen