Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Asklepios verdubbelt ontwikkelbudget Gx

De Gx, het samenwerkingsverband van 11 GGZ-instellingen en Minddistrict, gaat samenwerken met de Duitse ziekenhuisketen Asklepios. Asklepios is sinds dit jaar eigenaar van Minddistrict. Door de samenwerking verwacht de Gx nog sneller zorginnovaties te kunnen realiseren. Asklepios heeft aangekondigd het ontwikkelbudget van de Gx te verdubbelen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De Gx werkt al jaren aan de ontwikkeling en implementatie van e-health. Samen investeren zij in de ontwikkeling van het Minddistrict e-healthplatform, zoals videobellen, netwerkzorg en interoperabiliteit. Door de samenwerking kunnen de partijen naar eigen zeggen samen versnellen, meer ontwikkelen en zich hierdoor richten op de toekomst. Die toekomst gaat volgens de Gx zowel over mensen als over nieuwe technieken. Naast videobellen, netwerkzorg en interoperabiliteit, wordt gewerkt aan een betere digitale ondersteuning van de hulpverlener op basis van artificial intelligence (AI).

“De budgetverdubbeling zorgt ervoor dat we sneller kunnen innoveren. We denken aan recommenders, communities, chatbots en andere ontwikkelingen zoals voice-control,” zegt Marian van Helden, COO bij Minddistrict. Volgens Gx-voorzitter Merijn van der Zalm zal de focus op de ondersteuning van hulpverleners om de schaarste van zorgpersoneel voor een deel op te vangen.

Voor Asklepios is de investering een logisch gevolg van het voornemen e-health te implementeren in alle Asklepios-locaties in Duitsland. “We willen digitaal ondersteunde psychische zorg graag een stap verder brengen. Daarom is doorontwikkeling belangrijk en noodzakelijk,” aldus Marco Walker, COO van Asklepios.“

De Gx werkt al jaren aan de ontwikkeling en implementatie van ehealth. Samen investeren zij in de ontwikkeling van het Minddistrict e-healthplatform, zoals videobellen, netwerkzorg en interoperabiliteit.

Voortouw nemen met e-health

De Nederlandse e-health aanbieder Minddistrict in februari van dit jaar overgenomen door het Duitse Asklepios. Dit is een zorgaanbieder met 160 gezondheidsinstellingen in Duitsland, verantwoordelijk voor de zorg van 2,3 miljoen mensen. De stap sluit volgens Minddistrict goed aan bij wat het de ambitie noemt om de ontwikkeling van e-health fors op te schalen, zowel in Duitsland als Nederland.

Minddistrict levert e-health platformen voor uiteenlopende zorgpartijen, zoals ziekenhuizen, ggz-instellingen, arbodiensten en POH’ers. de organisatie stelt bij het ontwikkelen van hun product zoveel mogelijk regie te willen leggen bij de cliënt.

De Gx is een samenwerkingsverband van innovatieve ggz-ondernemingen die het voortouw willen nemen op het gebied van ehealth. De partijen hebben het doel om actief toekomstgerichte zorg bieden en slaan daarvoor de handen ineen. Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord legden in 2012 de basis van de Gx met als doel de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency te verbeteren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen