Search
Close this search box.
Search

Automaat voor medische hulpmiddelen bij Bravis

Het Bravis ziekenhuis heeft de toegankelijkheid van medische hulpmiddelen zoals krukken, rolstoelen en ziekenhuisbedden, verbeterd. Patiënten hebben na een behandeling, al dan niet met verblijf in het ziekenhuis, als ze weer naar huis gaan soms de behoefte aan een medisch hulpmiddel. Daarvoor kunnen zij nu te allen tijde terecht in een speciale automaat bij de SEH van het Bravis op de locaties Roosendaal en Bergen op Zoom.

Met de ingebruikname van de automaat voor medische hulpmiddelen, die 24/7 bereikbaar is op de SEH van het Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom, hoeven patiënten voor deze hulpmiddelen nu niet meer eerst langs een thuiszorgwinkel. Dat scheelt tijd en geregel.

Bij de automaat voeren zij hun verzekeringsgegevens in en vervolgens kan het geselecteerde hulpmiddel direct meegenomen worden. Ook het inleveren van medische hulpmiddelen kan bij de automaat afgehandeld worden. Het Bravis is het derde Nederlandse ziekenhuis waar de automaat zijn intrede doet en een volgende stap op het gebied van zorginnovatie waar ook het Bravis ziekenhuis al enkele jaren volop aan werkt.

Ruim assortiment medische hulpmiddelen

De automaat bevat een ruim assortiment van medische hulpmiddelen. Van krukken tot en met een ziekenhuisbed voor thuis, en van borstkolf tot een rollator. Maar in de automaat vind je ook middelen zoals een toiletverhoger, ondersteek of rolstoel. Producten zoals een (hoog-laag) ziekenhuisbed of speciaal matras zijn te groot om in de automaat te ‘leggen’ maar kunnen wel besteld worden en zullen thuis afgeleverd worden.

Het grote voordeel van de hulpmiddelen automaat is uiteraard het feit dat deze 24/7 bereikbaar en beschikbaar is. Patiënten die ’s avonds of in het weekend behoefte hebben aan een hulpmiddel hoeven dus niet meer te wachten tot ze terecht kunnen bij een thuiszorgkantoor, of iets anders te regelen.

Thuisbezorging

Indien een bepaald hulpmiddel niet (meer) beschikbaar is in de automaat, dan kan de patiënt deze toch gewoon bestellen en wordt het de volgende dag, mits vóór 17u00 besteld, thuis afgeleverd. De automaat toont bij de keuze voor een hulpmiddel ook direct of het gebruik en de huur gratis is. Zoniet, dan kunnen patiënten de betreffende hulpmiddelen ook rechtstreeks in de automaat aanschaffen of huren.

“Zonder hulpmiddel kunnen sommige patiënten moeilijk(er) of zelfs niet naar huis, maar je kan ’s avonds bijna niet aan een hulpmiddel komen omdat thuiszorgwinkels dan gesloten zijn. Dat probleem is nu opgelost”, aldus Marcel Elich, teamleider Spoedeisende Hulp.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Volg jij ons al?