Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Babylon Health haalt 60 miljoen euro op

De Britse startup Babylon Health heeft bij een recente investeringsronde 50 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 60 miljoen euro, opgehaald om de AI-capaciteiten van zijn klinische diagnosetool verder te ontwikkelen. Volgens Babylon Health helpen nieuwe AI-mogelijkheden huisartsen bij routinetaken die doorgaans veel tijd kosten. Het nieuwe kapitaal zal worden gestoken in onder meer natuurlijke taalverwerking voor het maken van aantekeningen tijdens consults.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De nieuwe AI-diagnosetool gaat samenwerken met de bestaande apps van het bedrijf waaronder een symptomenchecker, video- en tekstconsulten en een tool voor het maken van online afspraken. Oprichter en CEO Ali Parsa onderstreepte in een toelichting op de AI-plannen dat de technologie dient ter ondersteuning van de arts en niet omgekeerd.

Kostenvoordelen

Volgens Parsa bieden de nieuwe mogelijkheden vooral kostenvoordelen. Babylon Health claimt de kosten van een consult met 80 procent te kunnen reduceren. De nieuwe AI-tool zal tijdens een consult aantekeningen kunnen maken waarbij direct een structuur wordt opgemaakt waardoor huisartsen direct de relevante informatie krijgen gepresenteerd. Verder zegt het bedrijf de tijd voor het stellen van een diagnose met behulp van AI met 50 procent te kunnen verlagen.

Babylon Health haalde in januari vorig jaar nog 19 miljoen Britse pond op. Het geld was afkomstig van onder andere Demis Hassabis and Mustafa Suleyman, oprichters van DeepMind, de Britse AI-startup die in 2014 voor een half miljard dollar door Google werd gekocht. De waarde van Babylon Health wordt momenteel geschat op zo’n 150 miljoen Britse pond.

Online videoconsult

De app van Babylon Health wordt wereldwijd door zo’n 800.000 mensen gebruikt. Eén van de betaalde diensten die het bedrijf aanbiedt, is een online videoconsult voor 5 Britse pond per maand of eenmalig voor 25 Britse pond.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen