Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Basalt ontvangt als eerste subsidieaanvraag binnen SET

De eerste subsidieaanvraag binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is toegekend aan revalidatiecentrum Basalt. Met de subsidie kan de organisatie naar eigen zeggen nu een belangrijke stap voorwaarts maken in de dagelijkse toepassing van e-health in de revalidatiebehandeling.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De regeling is per 1 maart open en bedoeld om de opschaling van e-health te stimuleren, zodat mensen met een chronische ziekte of een beperking, of een groot risico daarop langer thuis kunnen blijven wonen met behulp van e-health. Het budget van de regeling bedraag in totaal 28 miljoen euro.

De regeling stimuleert verder de samenwerking aan het borgen van het gebruik van e-health in de werkprocessen en aan het organiseren van een duurzame wijze van bekostiging. Zorgaanbieder Basalt werkt samen met zorginkoper Zorg & Zekerheid en twee vertegenwoordigers van eerstelijnszorg.

De subsidie werd toegekend op basis van het project Fast@HOME, dat thuis revalideren voor mensen na een beroerte mogelijk maakt. “Met de subsidie kunnen we nu een belangrijke stap voorwaarts maken in de dagelijkse toepassing van e-health in de revalidatiebehandeling”, zegt Felicie van Vree, Manager IQ+R (Innovation, Quality + Research) bij Basalt.

90 miljoen euro beschikbaar

Onder e-health toepassingen worden digitale toepassingen verstaan die betrekking hebben op zorg- en ondersteuning en die de kwaliteit van leven van mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag verbeteren. De ehealth toepassing moet een oplossing bieden waarbij de behoeften (gevraagde zorg en ondersteuning) van gebruiker en/of mantelzorger uitgangspunt is.

De subsidieregeling stelt voor de komende drie jaar in totaal 90 miljoen euro beschikbaar. De voor de regeling verantwoordelijke Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verdeelt het geld op volgorde van binnenkomst van aanvragen. SET werd in 2018 aangekondigd en loopt tot en met 31 december 2021.

In januari maakte het ministerie van VWS bekend dat het kabinet de komende drie jaar 90 miljoen euro beschikbaar stelt aan subsidies voor technologie die ouderen helpt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Deze SET-subsidies in vallen onder het vorig jaar geïntroduceerde programma Langer Thuis.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen