Search
Close this search box.
Search

Basalt ontvangt als eerste subsidieaanvraag binnen SET

De eerste subsidieaanvraag binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is toegekend aan revalidatiecentrum Basalt. Met de subsidie kan de organisatie naar eigen zeggen nu een belangrijke stap voorwaarts maken in de dagelijkse toepassing van e-health in de revalidatiebehandeling.

De regeling is per 1 maart open en bedoeld om de opschaling van e-health te stimuleren, zodat mensen met een chronische ziekte of een beperking, of een groot risico daarop langer thuis kunnen blijven wonen met behulp van e-health. Het budget van de regeling bedraag in totaal 28 miljoen euro.

De regeling stimuleert verder de samenwerking aan het borgen van het gebruik van e-health in de werkprocessen en aan het organiseren van een duurzame wijze van bekostiging. Zorgaanbieder Basalt werkt samen met zorginkoper Zorg & Zekerheid en twee vertegenwoordigers van eerstelijnszorg.

De subsidie werd toegekend op basis van het project Fast@HOME, dat thuis revalideren voor mensen na een beroerte mogelijk maakt. “Met de subsidie kunnen we nu een belangrijke stap voorwaarts maken in de dagelijkse toepassing van e-health in de revalidatiebehandeling”, zegt Felicie van Vree, Manager IQ+R (Innovation, Quality + Research) bij Basalt.

90 miljoen euro beschikbaar

Onder e-health toepassingen worden digitale toepassingen verstaan die betrekking hebben op zorg- en ondersteuning en die de kwaliteit van leven van mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag verbeteren. De ehealth toepassing moet een oplossing bieden waarbij de behoeften (gevraagde zorg en ondersteuning) van gebruiker en/of mantelzorger uitgangspunt is.

De subsidieregeling stelt voor de komende drie jaar in totaal 90 miljoen euro beschikbaar. De voor de regeling verantwoordelijke Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verdeelt het geld op volgorde van binnenkomst van aanvragen. SET werd in 2018 aangekondigd en loopt tot en met 31 december 2021.

In januari maakte het ministerie van VWS bekend dat het kabinet de komende drie jaar 90 miljoen euro beschikbaar stelt aan subsidies voor technologie die ouderen helpt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Deze SET-subsidies in vallen onder het vorig jaar geïntroduceerde programma Langer Thuis.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?