Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Bedrijfssoftwareleverancier SAP fors meer omzet uit webdiesnt software

Bedrijfssoftwareleverancier SAP boekt fors meer omzet uit software die als webdienst wordt geleverd. In het eerste kwartaal van 2014 zette het bedrijf bijna een derde (32 procent) meer om in software die via de cloud wordt geleverd. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die het concern 17 april 2014 presenteerde.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De softwarereus zette in het eerste kwartaal van 2014 221 miljoen euro om uit bedrijfssoftware die via cloud computing wordt geleverd. In de eerste drie maanden van 2013 was dat nog 167 miljoen euro.

Het bedrijf biedt zijn volledige Bussiness Suite aan via een cloud-distribitiemodel en ziet klanten steeds vaker hr-software afnemen via cloud computing.

De omzet uit softwarelicenties voor lokaal geïnstalleerde software daalde jaar op jaar met 5 procent. In de eerste drie maanden van 2013 noteerde SAP nog 657 miljoen omzet uit softwarelicenties in 2014 is dat gedaald tot 623 miljoen euro.

SAP boekt in het eerste kwartaal van 2014 over de hele linie (software, support en gerelateerde diensten) een omzet van 3,7 miljard euro. Dat is 2 procent meer dan een jaar eerder.De operationele winst steeg tegen constante wisselkoersen met 7 procent tot 919 miljoen euro.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen