Search
Close this search box.
Search

BIMA brengt mobiel (zorg)verzekering naar ontwikkelingslanden

In ontwikkelingslanden heeft slechts 5% van de mensen een (levens)verzekering, terwijl 70% toegang heeft tot een mobiele telefoon. Het Zweedse bedrijf BIMA gebruikt de mobiele dekking in deze landen om gebruikers op een laagdrempelige en simpele manier een verzekering af te laten sluiten. Voor deze verzekering betaalt de klant met beltegoed. De mobiele verzekering startup heeft inmiddels 24 miljoen klanten.
BIMA levert haar klanten een microverzekering. Klanten schaffen een lidmaatschap van drie, zes of twaalf maanden aan. Met dit lidmaatschap krijgen zij een verzekering en een ongelimiteerd aantal gesprekken met een gekwalificeerde dokter. De klant betaalt het dagelijkse bedrag van 60 cent met beltegoed. Aangezien 93% van deze klanten leeft met minder dan 10 dollar per dag, is het van groot belang dit bedrag laag te houden. Om dit te bewerkstelligen werkt BIMA nauw samen met telefoon- en verzekeringsmaatschappijen in de desbetreffende landen.

Waardecreatie

Het idee is simpel, maar maakt een groot verschil. In ontwikkelingslanden heeft minder dan vijf procent van de mensen een (levens)verzekering. Dit is opvallend, omdat het juist in deze landen een groot financieel effect heeft wanneer een familielid komt te overlijden of ziek wordt. Onderzoek van BIMA wijst uit dat dit vier oorzaken heeft: een gebrek aan vertrouwen, educatie en toegankelijkheid, en te hoge kosten. Het is dan ook niet vreemd dat 90% van BIMA’s 24 miljoen klanten voor het eerst een verzekering krijgt.

BIMA

Het bedrijf zag het levenslicht in december 2010. Inmiddels opereert BIMA in 15 landen, verspreid over Azië, Afrika, Zuid-Amerika en de Cariben. Hier zijn 3500 lokale werknemers in dienst. Deze werknemers zijn niet alleen verkoper, maar ook docent: vaak weten klanten weinig van verzekeringen af. De lokale werknemers spelen dan ook een grote rol in het succes van BIMA. Met alleen technologie kom je er niet, aldus BIMA.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?