Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
28 april 2016
Artikel delen

BioBeats haalt geld op voor hartslag-app de gebruiker rustiger maakt

BioBeats, een bedrijf dat smartphone-apps ontwikkelt die werken met biomedische data, ontvangt 2,28 miljoen dollar aan financiering van enkele Europese investeerders.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BioBeats heeft onder meer een deep learning systeem en algoritmes ontwikkeld op basis waarvan de apps werken die het bedrijf maakt, zoals een wellness tracking app-platform voor consumenten.

BioBeats is in 2013 opgericht door David Plans, die een app wilde ontwikkelen om stress en angst-gevoelens te kunnen beheren met behulp van biofeedback. Onder de huidige investeerders zijn White Cloud Capital, AXA Strategic Ventures en  IQ Capital. In totaal heeft BioBeatsh al zo’n 3,6 miljoen dollar opgehaald.

De nieuwste app van de onderneming is de Hear and Now-app. Die ‘luistert’ via de camera in de smartphone naar de hartslag van een gebruiker en suggereert mindfullnes- en ademhalingsoefeningen om iemands angst of stress af te laten nemen. 

De eerste app onder de naam ‘Pulse’ registreerde ook de hartslag en bood muziek aan die met de hartslag overeenstemde om een gebruiker zo rustiger te maken. Deze app is inmiddels niet meer te downloaden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen