Search
Close this search box.
Search

Bosch, Ascom en Qvita behalen het WDTM-keurmerk woonzorgtechnologie

Amsterdam, 14 april 2014 - Branche- en netwerkorganisatie WDTM (Wonen, Diensten en Techniek voor Mensen) kondigt aan dat Bosch, Ascom en Qvita het auditeringsproces voor het ketenkeurmerk persoonsgebonden alarmeringsdiensten succesvol hebben doorlopen.

Hiermee is een volgende stap gezet in de kwaliteitsverbetering van zorgtechnologie in Nederland. Zij ontvangen van Tonko Wedda, voorzitter WDTM, de officiële accreditatie om het keurmerk te dragen. Het WDTM Ketenkeurmerk is een landelijke kwaliteitsnorm om betrouwbaarheid van woonzorgtechnologie en met name de dienst personenalarmering te garanderen. Ontwikkeld door ervaringsdeskundigen uit de gehele keten, van zorgorganisaties tot productleveranciers en installateurs is het keurmerk getoetst door de externe en onafhankelijke organisatie Q-consult.

Ascom en Bosch hebben het auditeringsproces succesvol doorlopen voor leverancier van woonzorgtechnologie. Qvita heeft tevens de rol van leverancier succesvol doorlopen en is hiermee de eerste aanbieder van mobiele alarmering die het ketenkeurmerk behaalt. Eindgebruikers van personenalarmering die de producten en diensten van deze ondernemingen gebruiken, zijn hierdoor gegarandeerd dat de gekozen oplossing betrouwbaar en veilig is.

Mario de Lijster, Product Markt Manager van Ascom: "Ascom is aanbieder van professionele communicatieoplossingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Derhalve zijn wij al jaren ISO gecertificeerd. Aangezien personenalarmering thuis specifieke eisen stelt aan betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening, zijn wij op zoek gegaan naar een keurmerk voor de gehele dienst alarmering. Deze hebben wij gevonden in het ketenkeurmerk WDTM. Ik ben blij dat we hieraan voldoen."

Jurgen van Helvoort, salesmanager Bosch Benelux, geeft aan: "Wij hebben het ketenkeurmerk vanaf het begin gesteund. Bosch streeft de hoogste kwaliteit na. Dat laten we nu ook zien door te voldoen aan de eisen die het ketenkeurmerk stelt."

Directeur Frank Haafs van Qvita: "Wij zijn erg trots op het feit dat we nu gecertificeerd zijn voor het ketenkeurmerk. We zijn hiermee de eerste organisatie in Nederland die voor de dienst mobiele alarmering gecertificeerd is. Wij ondersteunen het streven naar hoge kwaliteit voor de betreffende doelgroepen."

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?