Bravis breidt functies patiëntenportaal uit

do 21 maart 2019 - 12:00
MijnBravis
Databeschikbaarheid
Nieuws

Steeds meer patiënten gebruiken het patiëntenportaal van het Bravis ziekenhuis. Volgens de ziekenhuisgroep met locaties in onder meer Bergen op Zoom en Roosendaal is het aantal mensen dat medische gegevens heeft ingekeken in 2018 verdubbeld ten opzichte van 2017. Bravis heeft nu het aantal functies van het portaal uitgebreid.

MijnBravis is het online patiëntenportaal van het Bravis ziekenhuis. Patiënten konden hier al hun medische gegevens bekijken, afspraken beheren en vragenlijsten invullen voor een behandeling. Sinds donderdag 14 maart is het portaal vernieuwd en kunnen patiënten meer onderdelen van hun medisch dossier inzien. Ook is de mobiele versie van het portaal verbeterd, waardoor MijnBravis makkelijk te gebruiken is via smartphone en tablet.

Uitslagen sneller inzichtelijk

Verder zijn uitslagen van onderzoeken sneller inzichtelijk en kunnen patiënten informatie uit het patiëntenportaal printen. Het eerder beschikbaar stellen van onderzoeksresultaten was vorig jaar nog inzet van een discussie tussen onder meer ziekenhuiskoepel NVZ en Patiëntenfederatie Nederland. De federatie wilde dat uitslagen direct beschikbaar gesteld worden aan patiënten die dat willen. Het vond de aanpak betuttelend waarbij er gewacht wordt zodat de behandelend arts de uitslag kan interpreteren. Een groeiend aantal ziekenhuizen biedt inmiddels direct inzicht in onderzoeksresultaten en labuitslagen.

Samen vernieuwd

De vernieuwing van het patiëntenportaal vond plaats in samenspraak met patiënten, zorgverleners en vrijwilligers van informatiepunt de DigiTuin. Rina van Doormaal, DigiTuin-vrijwilliger en begeleider van patiënten bij het inloggen op MijnBravis, heeft het portaal vooraf getest. “Het is voor patiënten heel prettig dat je MijnBravis nu ook goed kunt bekijken via tablet of telefoon. Ook is het fijn dat je steeds meer gegevens over je gezondheid kunt inzien.”

Patiënten gebruiken het portaal nu vooral om het afsprakenoverzicht, uitslagen van onderzoeken en persoonlijke gegevens te bekijken. Denise Verburgh, projectleider van MijnBravis. stelt dat komend jaar MijnBravis stap voor stap verder uitgebreid wordt. “Er worden steeds meer onderdelen toegevoegd aan het medisch dossier. Daarnaast kan de patiënt straks niet alleen zijn medische gegevens inzien, maar ook een overzicht hiervan downloaden.”