Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
8 augustus 2018
Artikel delen

Britse e-health aanbieder Oh My Mood van start in Nederland

Begin september gaat de Britse e-health aanbieder Oh My Mood van start in Nederland. Daarmee geeft het bedrijf de kick-off voor zijn internationale uitbreiding. In Nederland zal Lionarons GGZ als eerste zorginstelling met Oh My Mood aan de slag gaan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Oh My Mood biedt een behandelprogramma waarbij traditionele methoden samen worden gebruik met digitale tools om patiënten met psychische aandoeningen te ondersteunen. Het bedrijf achter de app heeft samenwerkingsverbanden met University of Manchester, University of Liverpool en Liverpool John Moores University.

Begin september wordt Oh My Mood bij de Limburgse instelling Lionarons GGZ gelanceerd. Volgens Lionarons GGZ zal het nieuwe behandelprotocol tot vele voordelen leiden. Zo zouden wachttijden kunnen worden verkort doordat de app kan dienen als soort van pre-therapie. Verder is de verwachting dat de werkdruk en de zorgkosten met de app aanzienlijk zullen dalen.

Verder onderzoek

Naast de uitbreiding naar Nederland is Oh My Mood van plan verder onderzoek te verrichten naar het gebruik van modules binnen evidence-based zorgpaden binnen de geestelijke gezondheidszorg. Dit onderzoek zal plaatsvinden in faciliteiten in Manchester en Liverpool.

Pauline Post, mede-oprichter van Oh My Mood, zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de implementatie van projecten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en ook in Duitsland. Oh My Mood biedt digitale hulpmiddelen zoals videobellen, online psycho-educatie en oefeningen.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Duswacht niet en meld u snel aan!

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen