Search
Close this search box.
Search

Britse e-health aanbieder Oh My Mood van start in Nederland

Begin september gaat de Britse e-health aanbieder Oh My Mood van start in Nederland. Daarmee geeft het bedrijf de kick-off voor zijn internationale uitbreiding. In Nederland zal Lionarons GGZ als eerste zorginstelling met Oh My Mood aan de slag gaan.

Oh My Mood biedt een behandelprogramma waarbij traditionele methoden samen worden gebruik met digitale tools om patiënten met psychische aandoeningen te ondersteunen. Het bedrijf achter de app heeft samenwerkingsverbanden met University of Manchester, University of Liverpool en Liverpool John Moores University.

Begin september wordt Oh My Mood bij de Limburgse instelling Lionarons GGZ gelanceerd. Volgens Lionarons GGZ zal het nieuwe behandelprotocol tot vele voordelen leiden. Zo zouden wachttijden kunnen worden verkort doordat de app kan dienen als soort van pre-therapie. Verder is de verwachting dat de werkdruk en de zorgkosten met de app aanzienlijk zullen dalen.

Verder onderzoek

Naast de uitbreiding naar Nederland is Oh My Mood van plan verder onderzoek te verrichten naar het gebruik van modules binnen evidence-based zorgpaden binnen de geestelijke gezondheidszorg. Dit onderzoek zal plaatsvinden in faciliteiten in Manchester en Liverpool.

Pauline Post, mede-oprichter van Oh My Mood, zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de implementatie van projecten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en ook in Duitsland. Oh My Mood biedt digitale hulpmiddelen zoals videobellen, online psycho-educatie en oefeningen.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Duswacht niet en meld u snel aan!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?