Search
Close this search box.
Search

Buitenlandse reizigers baat bij App de Vakantiedokter

80 procent van de gebruikers van de app Vakantiedokter geeft aan dat zij dankzij de app geen dokter of arts in het buitenland nodig hadden. 34 procent benadrukt dat zij, zonder de app, zeker weten een dokter hadden bezocht. De app is ontwikkeld door Zilveren Kruis en is voor iedereen beschikbaar.

Over 2018 ontving App de Vakantiedokter 3.822 medische vragen. Zilveren Kruis verwacht dat met de zomerpiek nog in het vooruitzicht, reizigers de app dit jaar nog vaker vanuit het buitenland gaan gebruiken. De teller komt voor 2019 inmiddels boven de 1.250 vragen uit.

Connectie met alarmcentrale

De meest voorkomende vragen over het afgelopen jaar gingen over huiduitslag, insectenbeten en diarree. Hoewel medisch advies op afstand vaak voldoende is kan worden geadviseerd om toch een arts of ziekenhuis te bezoeken.

Zilveren Kruis helpt verzekerden via de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross direct bij het vinden van de juiste zorg. Het team achter de app bestaat uit huisartsen en verpleegkundigen. Zij beantwoorden zeven dagen per week medische vragen die gesteld worden via de app. De app levert advies binnen 25 minuten.

Praktische zorgtips

Naast medisch advies op reis geeft App de Vakantiedokter praktische zorgtips zowel voor vertrek als tijdens de vakantie. Zilveren Kruis introduceerde de app Vakantiedokter in 2014.

De app App de Vakantiedokter is een doktersapp ontwikkeld door Zilveren Kruis. De app geeft vakantiegangers de mogelijkheid om in het buitenland medische vragen te stellen aan Nederlandse medisch experts.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
intelligentie
Over spelmatige intelligentie en serious games
Onderzoekers van de Universiteit van Bristol hebben een webgebaseerde babyslaap-planner ontwikkeld die levens van baby’s kan redden van wiegendood.
Webgebaseerde slaapplanner voorkomt wiegendood
AI onderwijsinstructie chirurgie training
Onderwijsinstructie via AI tijdens operatie
medicatie
Onderzoek naar medicijndispensers in intramurale setting
AI
Nieuwe CT 5300 van kop tot teen uitgerust met AI
arbeidsgerelateerde zorg
Programma ‘Innovatieve Arbozorg’ voor betere arbeidsgerelateerde zorg
zorgontwikkelingen nieuws
Groene zorg, praten over zorgontwikkelingen en bestuurswisselingen
digitalisering
NVZ wil meer focus op preventie en digitalisering
dementie
Project Leefcirkels XL opent deuren voor cliënten in zorgcentra
gegevensuitwisseling
VWS start met nieuwe fase voor PGO's
Volg jij ons al?