Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Centrale24 toont slimme zorg op afstand

Twee TU/e campusbewoners openden vandaag elk een door hen ingerichte demonstratieruimte met vooruitstrevende toepassingen van beschikbare technologie. In The Soon Room van Javelin ICT stap je binnen in het met ‘the cloud’ verbonden (thuis)kantoor van morgen. En The Experience Room van zorgdienstverlener Centrale24 neemt je mee naar een nieuwe werkelijkheid met slimme zorg op afstand. Doel van de ‘Rooms’ is inspireren tot oplossingen waar de wereld van nu om vraagt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Thuisbasis van zowel Javelin ICT als Centrale24 is bedrijvencentrum Twinning/Catalyst van Twice Eindhoven BV. Zij ontwikkelden hun demo’s in eerste instantie los van elkaar. Twice Eindhoven BV trad op als verbindende mede-initiatiefnemer en maakte er een concept onder één dak van en voegde daar een expositie van technieken van bedrijven uit een van de vier bedrijvencentra aan toe.

The Soon Room en The Experience Room bieden een uniek kijkje in de nabije toekomst. Daarin maakt technologische en sociale innovatie het leven makkelijker. Bijvoorbeeld als het gaat om het combineren van werk en privé. Of om het verlichten van de taak van mantelzorgers.

The Soon Room

“Als je niet weet wat er technisch kan, dan doe je daar ook niets mee”, aldus commercieel directeur Jasper van Minos van Javelin ICT. “Wij hopen potentiële klanten met The Soon Room op ideeën te brengen.” Javelin ICT bracht er alle mogelijke cloud diensten samen en integreerde ook 3D-presentatiemogelijkheden zoals de Oculus Rift Experience en een 3D-beamer met ‘ambilight’. “Alles voor een ultieme mix van offline en online werken. Voor thuis, onderweg en op kantoor. Toen we aan het proefdraaien waren, drong ook tot onszelf weer helemaal door voor welk geweldig technologisch tijdperk we staan. In ons enthousiasme gaan we binnenkort nog een stap verder, in de vorm van een koppeling met een domotica-systeem.”

The Experience Room

Als je de Experience Room binnenstapt ervaar je hoe beeldzorg, slimme sensoren en andere innovaties de kwaliteit van leven van cliënten verhoogt. "We laten in een realistische setting zien hoe aandacht en zorg op afstand prima werkt”, vertelt manager Frenk van den Berg van Centrale24. Zijn 24-uurs centrale brengt daar zelf al veel van in de praktijk. Door met technologische en digitale ondersteuning de verbinding te leggen tussen mensen met een zorgvraag, hun familie en vrienden en professionele zorgorganisaties laat Centrale24 zien hoe zorg en technologie samenkomen.

Meer ICT- en zorginnovaties

Geïnteresseerden in The Soon Room zijn ook welkom in The Experience Room ‘om de hoek’, en omgekeerd. Een bezoek aan beide geeft een verdiepend beeld van ICT-gedreven innovatie. In The Soon Room is bovendien een extra expositie te bezichtigen van vernieuwende technieken en producten, afkomstig van bedrijven uit alle bedrijvencentra van Twice Eindhoven BV. Naast Twinning en Catalyst op de TU/e campus zijn dat Bèta en Mµ op High Tech Campus Eindhoven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen