Cognizant breidt uit in medische sector

15 september 2014
cognizant_01_lrg
ICT
Nieuws

"Gezondheidszorg ondergaat structurele verschuivingen als gevolg van de hervorming, kostendruk en verschuivende verantwoordelijkheden.

Met de volgende generatie aan ICT oplossingen voorziet Cognizant een markt waarmee zij mogelijkheden zien om de efficiëntie in de zorg te verhogen, kosten te verlagen en de resultaten in de gezondheidszorg te verbeteren.

Cognizant heeft maar liefst 2,7 miljard dollar (2,1 miljard euro) over voor TriZetto, dat vooral gespecialiseerd is in IT-oplossingen. Cognizant financiert de overname door een combinatie van eigen geld en leningen. Het heeft naar eigen zeggen 1 miljard dollar aan toegezegde financieringen om de transactie te ondersteunen.

Het eveneens Amerikaanse TriZetto is, anders dan Cognizant, niet beursgenoteerd. De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond.


Over Cognizant
Cognizant (NASDAQ: CTSH) is een vooraanstaande dienstverlener in informatietechnologie, consultancy en business process outsourcing-services. Cognizant werkt in nauw partnerschap met 's werelds grootste organisaties om hun concurrentiepositie te versterken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Teaneck, New Jersey (Verenigde Staten). Cognizant heeft wereldwijd meer dan 75 delivery centers en ongeveer 187.400 werknemers (per 30 juni, 2014). Cognizant heeft een NASDAQ-100 en S&P 500-notering en is verder genoteerd in de Forbes Global 2000 en Fortune 500. De organisatie behoort hiermee tot de best presterende en snelst groeiende bedrijven in de wereld.