Cognoa haalt ruim 11 miljoen dollar op voor machine learning

vr 14 april 2017 - 11:27
Nieuws

Healthtech startup Cognoa heeft bij een nieuwe investeringsronde 11,6 miljoen dollar opgehaald. Het verse kapitaal is afkomstig van Morningside Ventures, investeringsgroep uit Hong Kong die zich voornamelijk richt op startende biowetenschappelijke bedrijven die zijn opgericht rond nieuwe technologieën.

Met de kapitaalinjectie wil Cognoa zijn app, die ouders in staat stelt de ontwikkeling van hun kind te volgen, meer onderzoek doen en zijn dienstverlening verder te vercommercialiseren. Ook is het streven om meer medische validatie en goedkeuring door de Amerikaanse gezondheidsorganisatie FDA te krijgen.

Cognoa werd in 2013 opgericht door de medische faculteiten van de universiteiten Stanford en Harvard met het doel om een assessment platform voor kinderen te ontwikkelen op basis van algorithmen. Het bedrijf claimt op basis van informatie en video’s van kinderen een diagnose 13 maanden sneller te kunnen stellen dan de reguliere leeftijd waarop een diagnose wordt gesteld. Tot dusver haalde Cognoa 20 miljoen dollar op.

Particuliere en zakelijke app

Dankzij de inzet van machine learning zijn de algorithmen van de oplossing de afgelopen jaren sterk verbeterd waardoor de betrouwbaarheid ervan is toegenomen, stelt Cognoa. Momenteel wordt Cognoa's assessment platform gebruikt door zo’n 300,000 huishoudens waarvan zich er 20,000 buiten de VS bevinden.

Speerpunt van de oplossing van Cognoa is de opsporing van ontwikkelingsachterstanden bij kinderen en richt zich daarbij met name op storing binnen het autistisch spectrum.Tot de doelgroep behoren kinderen in de leeftijdscategorie 1,5 – 7 jaar.

De app biedt ook uitkomst voor werkende ouders met kinderen om een betere balans te kunnen vinden tussen werk en privé. Cognoa mikt daarbij vooral op millennials die bekend zijn met nieuwe, vaak mobiele technologieën.