Search
Close this search box.
Search

Corona Check telt ruim 160.000 gebruikers

Het aantal gebruikers van de Corona Check van het OLVG en Luscii ligt een kleine anderhalve maand na de lancering op ruim 160.000. Dat stelt Daan Dohmen in een blog over de uitrol van de app. Een week eerder lag het aantal downloads nog op 115.000 en het aantal gebruikers op zo’n 70.000. Het Eindhovense Catharina Ziekenhuis kondigde gisteren aan de app ook in Zuidoost-Brabant aan te bieden.

De Corona Check kwam op 21 april landelijk beschikbaar. In de voorgaande weken werd de app, toen nog onder de naam OLVG Corona Check, geleidelijk aan uitgerold door partnerziekenhuizen. Eind maart besloeg het bereik van de app al 4,7 miljoen mensen. Op de website van de Corona Check staan inmiddels 16 partners – ziekenhuizen, huisartsenposten en zorginstellingen – verspreid over Nederland. Vijf van de zeven ziekenhuizen binnen samenwerkingsverband Santeon – waar het OLVG en Catharina beiden tot behoren) bieden de app nu aan.

Corona Check mogelijk voor testbeleid

De OLVG Corona Check werd ook genoemd als onderdeel van een tweetal apps die het testbeleid van de GGD’s in Nederland moeten gaan ondersteunen. Een nog te selecteren app moet dienen als tracking-app om te achterhalen of een gebruiker langdurig in de buurt is geweest van iemand waarvan bekend is dat die met corona is geïnfecteerd. Over zo’n drie weken wil VWS hier meer duidelijkheid over geven. De tweede app dient om gezondheidsklachten te beoordelen op een mogelijke besmetting met corona.

De Corona Check is voor alle mensen in de regio Zuidoost-Brabant. Op de website van het Catharina Ziekenhuis (www.catharinaziekenhuis.nl) staat een link waar zij zich kunnen aanmelden. Om de app te gebruiken, is het niet nodig om patiënt van het Catharina Ziekenhuis te zijn. Gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn, een koortsthermometer hebben en een smartphone of tablet hebben met Android versie 7 of hoger of Apple versie IOS12 of hoger.

Advies over corona-besmetting

In de medische begeleidingsapp kunnen inwoners hun gezondheid volgen en krijgen zij advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19). Vorige week was de app al door ruim 110.000 Nederlanders gedownload. Gebruikers geven aan het prettig te vinden dat de app hen op een eenvoudige manier helpt om dagelijks stil te staan bij hun klachten en dat er vervolgens altijd iemand meekijkt met de doorgestuurde gegevens. Een door artsen gesuperviseerd team beoordeelt de antwoorden en onderneemt zo nodig actie.

“Zolang er geen vaccin is, zullen corona-infecties voorlopig blijven bestaan. Er zal bij mensen thuis veel onzekerheid over corona blijven bestaan. Zij hebben behoefte aan laagdrempelige betrouwbare informatie en adviezen als het gaat om klachten die kunnen duiden op een infectie”, stelt longarts Pascal Wielders van het Catharina Ziekenhuis. “Deze app geeft heel laagdrempelig snel antwoord op vragen rondom corona.”

App in vijf dagen ontwikkeld

Luscii heeft de Corona Check-app in vijf dagen tijd samen met het OLVG ontwikkeld. Het gaat om een speciale toepassing in de al langer bestaande Luscii-app. “We hadden het geluk dat we net klaar waren met een digitale bouwdoos om Luscii geschikt te maken voor alle ziektebeelden”, schrijft Luscii-CEO Daan Dohmen in zijn blog. “Zorgprofessionals van oncologie tot neurologie kunnen daarmee hun eigen digitale zorgpad maken, precies zoals het OLVG dat deed met de Corona Check.”

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Volg jij ons al?