Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

CrisisMonitor vergroot veiligheid GGZ Noord-Holland-Noord

GGZ Noord-Holland-Noord zet sinds vandaag de CrisisMonitor van Code24 in om escalaties te voorkomen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Dankzij de CrisisMonitor signaleert GGZ Noord-Holland-Noord eerder dreigende situaties en kan ze eerder maatregelen treffen. Daarmee vergroot ze de veiligheid van haar personeel en patiënten en worden hoge (escalatie)kosten voorkomen.

Patiënten met een psychische problematiek vormen een specifieke cliëntengroep in de zorg. GGZ-instellingen weten als geen ander dat het inschatten van risico’s op escalatie er soms bij hoort. Dat inschatten gebeurt veelal op basis van een puur klinisch oordeel. De CrisisMonitor van Code24 is nog preciezer.

Snel ingrijpen bespaart kosten
De precisie is te danken aan de gestructureerde risicotaxatie die het systeem uitvoert op basis van bestaande observatiemiddelen. Met de scores die de CrisisMonitor verzamelt, krijgt een instelling een zuiver en betrouwbaar beeld van de risico’s en kan ze bij dreigende escalatie eerder ingrijpen.

Zo zijn separaties te voorkomen of is de lengte ervan te beperken. De CrisisMonitor verhoogt daarmee niet alleen de veiligheid in een instelling maar bespaart ook effectief op kosten.

Met de CrisisMonitor voegt GGZ Noord-Holland-Noord opnieuw een instrument toe aan haar ‘gereedschappen’ waarmee ze kosten bespaart. De instelling maakt al naar volle tevredenheid gebruik van andere Code24-oplossingen die tot meer efficiency leiden, zoals een verwijsapplicatie en een laboratorium aanvraag- en uitslagsysteem.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen