De website is opgedeeld in een vijftal onderdelen en bevat volgens het CWZ precies de informatie die kinderen graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen. Er zijn onder meer video’s beschikbaar die bijvoorbeeld tonen hoe een kinderafdeling eruit ziet en wat er te doen is. Verder worden vragen beantwoord zoals ‘wat moet je allemaal vooraf weten? En met welke dokters krijg je te maken?’
Vijf kamers in virtueel huis
De website is onderverdeeld in een virtueel huis met vijf kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer en per leeftijdsgroep. In de kinderkamer staan vlogs van kinderen, filmpjes van dokters en andere informatie voor kinderen. De grote mensenkamer biedt informatie voor ouders en verzorgers.
De huiskamer is voor het hele gezin. Hier kunnen bezoekers een spelletje spelen of een filmpje kijken. Er is ook een speciale kamer voor oudere kinderen: de chillzolder. Daar zijn een vlog, games en sociale media te vinden. Voor wie al in het ziekenhuis is geweest is de keuken de plek om ervaringen uit te wisselen.
Website bedacht met kinderen
De kinderwebsite is bedacht samen met kinderen. Daarom is er gewerkt met veel kleur, weinig teksten en veel video’s. De website hoort bij de afdeling kindergeneeskunde. De vorm van het huis is gekozen, omdat een huis voor veel kinderen herkenbaar is. Ze kunnen in het huis zelf bepalen wat ze willen zien. De kindersite is vooral bedoeld om op een mobiel of tablet te bekijken.
Meer weten over de toegevoegde waarde van startups, zinnige zorginnovaties én de implementatie? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.