Search
Close this search box.
Search

CWZ biedt patiënten inzage in data pacemaker

Ziekenhuis CWZ biedt een pacemaker waarmee patiënten via een app hun gegevens kunnen inzien. De app toont informatie zoals levensduur van de batterij van de pacemaker, gegevens over het activiteitsniveau van de patiënt en beschikt over een dagboek waar de patiënt symptomen in kan vastleggen. De app geeft ook antwoord op veel gestelde vragen over het leven met een pacemaker.

Bovendien kan de patiënt via de app gegevens over de pacemaker naar het ziekenhuis sturen. De arts kan de pacemaker op afstand regelmatig controleren en krijgt een waarschuwing als bepaalde afwijkingen zijn gedetecteerd.

Het gaat om de Azure pacemaker van Medtronic, die wordt vergezeld van de app MyCareLink Heart-app. Alleen mensen met een Azure pacemaker kunnen de gebruik maken van deze app die momenteel geschikt is voor iOS (iPhone/iPad), diverse Samsung-smartphones en de Samsung Galaxy Tab S3. Patiënten die in CWZ een pacemaker hebben gekregen, hebben ook een pacemakerregistatiepasje. Daarop staan alle gegevens over de pacemaker en de draden (merk, typenr, serienummer en implantatiedatum).

37 procent pacemaker-dragers wil actieve rol bij behandeling

Deze mogelijkheid speelt volgens Medtronic in op een behoefte. Volgens de fabrikant wil 37 procent van de pacemakerdragers graag een actievere rol spelen bij hun behandeling en zou een app daarbij helpen.

Medtronic lanceerde de app begin dit jaar waarmee het voor patiënten voor het eerst mogelijk werd om zelf data van de pacemaker in te zien. De app werkt samen met pacemakers die zijn voorzien van Medtronic BlueSync(TM) technologie en data wordt beveiligd verstuurd via het Medtronic CareLink-netwerk. Naast de Azure, wordt de app ook ondersteund door de pacemakers Percepta, Serena en Solara.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?