Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
1 mei 2019
Artikel delen

CWZ biedt patiënten inzage in data pacemaker

Ziekenhuis CWZ biedt een pacemaker waarmee patiënten via een app hun gegevens kunnen inzien. De app toont informatie zoals levensduur van de batterij van de pacemaker, gegevens over het activiteitsniveau van de patiënt en beschikt over een dagboek waar de patiënt symptomen in kan vastleggen. De app geeft ook antwoord op veel gestelde vragen over het leven met een pacemaker.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Bovendien kan de patiënt via de app gegevens over de pacemaker naar het ziekenhuis sturen. De arts kan de pacemaker op afstand regelmatig controleren en krijgt een waarschuwing als bepaalde afwijkingen zijn gedetecteerd.

Het gaat om de Azure pacemaker van Medtronic, die wordt vergezeld van de app MyCareLink Heart-app. Alleen mensen met een Azure pacemaker kunnen de gebruik maken van deze app die momenteel geschikt is voor iOS (iPhone/iPad), diverse Samsung-smartphones en de Samsung Galaxy Tab S3. Patiënten die in CWZ een pacemaker hebben gekregen, hebben ook een pacemakerregistatiepasje. Daarop staan alle gegevens over de pacemaker en de draden (merk, typenr, serienummer en implantatiedatum).

37 procent pacemaker-dragers wil actieve rol bij behandeling

Deze mogelijkheid speelt volgens Medtronic in op een behoefte. Volgens de fabrikant wil 37 procent van de pacemakerdragers graag een actievere rol spelen bij hun behandeling en zou een app daarbij helpen.

Medtronic lanceerde de app begin dit jaar waarmee het voor patiënten voor het eerst mogelijk werd om zelf data van de pacemaker in te zien. De app werkt samen met pacemakers die zijn voorzien van Medtronic BlueSync(TM) technologie en data wordt beveiligd verstuurd via het Medtronic CareLink-netwerk. Naast de Azure, wordt de app ook ondersteund door de pacemakers Percepta, Serena en Solara.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen