Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Dansen goed voor Parkinson patiënten

Een research project over het dansen uit de “Dance for PD program in Brooklyn, NY. ” toont volgens de Parkinson Vereniging een aantal interessante uitslagen aan. Het gaat om een “vooronderzoek” omdat dit onderzoek gebruikt wordt om wereldwijd een groter onderzoek te gaan doen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Effecten van dansen op motoriek

Het onderzoek, zonder controlegroep, bekijkt de effecten van dansoefeningen op diverse motorische aspecten en die van kwaliteit van leven van PD. Dit gedurende 16 sessies ( 8 weken 20 uur) gegeven door professionele dansers/ leraren.

In de interviews gaven deelnemers fysieke, emotionele en sociale verbeteringen aan. Ondanks de verscheidenheid bij aanvang, sommige personen met milde Parkinson andere met een ernstige PD, was het betere eindresultaat over de hele oefengroep te merken. De gemiddelde leeftijd was 66.2 jaar, 12 van de 14 deelnemers met Idiopathische PD maakte het hele onderzoek af. Na 4 jaar volgde nog 4 personen met PD regelmatig de oefengroep.

Meer informatie over de Parkinson Vereniging. 
Meer informatie over Dance for PD program in Brooklyn, NY

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Relined digitale zorg

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen