Datalek Isala ziekenhuis

6 oktober 2016
Nieuws

Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft vandaag melding gedaan van een datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens omdat een laptop van een coassistent is gestolen.

Op de laptop van de coassistent van het Isala Ziekenhuis stond een spreadsheet met gegevens van 504 patiënten die onder behandeling zijn van de afdeling Plastische chirurgie. De gegevens betreffen patiëntnamen, patiëntnummers, geboortedata en enkele relevante medische gegevens over het carpaal tunnel syndroom. De laptop is nog niet teruggevonden. De coassistent heeft aangifte gedaan bij de politie, omdat het om een privé-laptop gaat.

Geen gegevens op privé-apparaat

Het Isala ziekenhuis geeft aan dat het niet is toegestaan deze informatie op een privé-apparaat te plaatsen. De patiënten die het betreft zijn door Isala ingelicht met een brief waarin excuses zijn aangeboden en zij kunnen contact opnemen via een speciaal informatienummer of het vragenformulier. Ook voert het ziekenhuis onderzoek uit naar het incident om herhaling te voorkomen.

Medewerkers van het ziekenhuis zijn er vandaag met klem op gewezen dat privacygevoelige informatie nooit gedeeld mag worden via privé-apparatuur.