De dokter komt weer aan de deur!

19 juli 2016
Nieuws
De huidige technologie laat het toe, dat artsen vanuit hun praktijk bijvoorbeeld uw bloedsuikerspiegel of uw hartslag kunnen controleren via mobiele technologie en zelfs ingrijpen als dat nodig blijkt. Sensoren in huis kunnen worden gebruikt om een val in huis te constateren en vervolgens een ambulance in te schakelen. Dit zijn slechts enkele methoden om de zorg te “upgraden”.

Internationale zorgverzekeraar Allianz neemt het nog een stapje verder. Allianz Worldwide Partners introduceert “Dr. Allianz”, een app waarmee de verzekerde 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang krijgt tot medisch advies. De mensen van Allianz geven telefonisch medisch advies en als het dusdanig ernstig blijkt wordt er een arts naar het huis van verzekerde gestuurd.

Maar Dr. Allianz is niet alleen een digitale interface. De beller krijgt daadwerkelijk iemand aan de lijn en indien nodig worden ze bezocht door een huisarts. Tijdens het proefdraaien bleek dat de service enorm wordt gewaardeerd en kostenbesparend werkt. 66% procent van de gevallen bleek via de telefoon afgehandeld te kunnen worden, zonder tussenkomst van een huisarts. Dr. Allianz is al beschikbaar voor 700.000 klanten in Turkije.