Dell lanceert app en tablet voor verpleegkundigen

Dell komt met tablets van klein formaat specifiek voor verpleegkundigen. Professionals van het Meander Medisch Centrum werken sinds kort met een speciaal voor hen ontwikkelde app en tablet.

Met de app kunnen zij dagelijkse waarnemingen en metingen van de patiënt direct registreren in het elektronische patiëntendossier (EPD). Daarbij hebben de verpleegkundigen actuele gegevens van de patiënt uit het EPD altijd bij de hand. De tablets van klein formaat, Venue 8 pro, passen in de uniformzakken van de zorgverleners.

Via de Windows 8 app is te zien welke patiënten een verpleegkundige die dag heeft. Daarbij is zichtbaar welke diagnose een patiënt heeft, wie zijn behandelend arts is en wat mogelijke allergieën zijn. Daarbij kunnen eventuele vragen aan de specialist worden opgeslagen in het EPD. Andersom als een specialist een opdracht voor de verpleegkundige heeft is dit ook direct zichtbaar in de app.

Maatwerk
De app is op maat gemaakt en is ingebed in alle registratieprocessen van het EPD van leverancier Medical Computer Support. Verpleegkundigen van het Meander Medisch Centrum hebben daarbij aangegeven hoe het ontwerp eruit zou moeten zien. Dit heeft het ontwikkelteam van Dell vertaald naar de uiteindelijke applicatie.

Hendrika Schouten, seniorverpleegkundige op afdeling B3: “In de app zie je heel overzichtelijk welke taken je die dag moet uitvoeren. Dit werkt heel stimulerend. Doordat we registreren bij de bron en niet meer achteraf een computer hoeven te zoeken, levert het ook tijdwinst op. Bovendien komt het professioneel over bij patiënten. Zij vinden het hip dat wij zo werken!”

Pilot
De app wordt momenteel uitvoerig getest op twee verpleegafdelingen. Naar verwachting worden de app en tablets na de pilotfase verder uitgerold over de standaard verpleegafdelingen van Meander. De app slaat zelf geen gegevens op en is slechts een koppeling met het EPD. De tablets worden opgeborgen en opgeladen in de Ergotron Tablet kast. De app kan daarbij in de toekomst worden aangepast zodat deze voor andere zorgverleners binnen Meander kan worden gebruikt.

Annemiek Sprado Bron: Meander Medisch Centrum

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?