Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Den Haag, World Startup Factory koppelen startups aan praktijkuitdaging

De gemeente Den Haag en startup-katalysator World Startup Factory (WSF) organiseren tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni een Health Challenge. Den Haag, gaststad van de conferentie en WSF, dagen startups en zorg- en welzijnsorganisaties uit om samen te werken aan innovatieve zorgoplossingen die ouderen helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

World Startup Factory, dat zichzelf omschrijft als Impact Accelerator, heeft tot doel innovatieve ondernemers te helpen om om succesvol te starten en door te groeien. De organisatie behoort naar eigen zeggen tot de top 3 startup accelerators in Nederland. Een belangrijk deel van de startups in WSF-trajecten bestaat uit health-gerelateerde organisaties.

Koppelen startups aan praktijk

Tijdens de Health challenge op 22 juni worden opgaven uit de praktijk gekoppeld aan startups met innovatieve zorgoplossingen voor ouderen. Denk aan oplossingen die ouderen helpen hun gezondheid te verbeteren of hun sociale netwerk of mobiliteit te vergroten.

De gemeente Den Haag legt al enkele jaren de focus op het innovatief ondersteunen van senioren. In dit kader bracht koningin Maxima onlangs een werkbezoek aan enkele projecten, zoals de iZi-ervaarwoning waar technische innovaties voor thuiswonenende senioren getest worden.

Aanmelden voor meetup

Organisaties en startups die willen deelnemen kunnen zich aanmelden voor één van de meetups die WSF organiseert op 5 en 7 juni.

  • De meetup op 5 juni (The Hague Tech) is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die een uitdaging hebben waar een innovatieve oplossing voor nodig is.
  • Op 7 juni is de meetup voor startups in het Venture Café in Rotterdam. Ambitieuze ondernemer met innovatieve ideeën voor ouderen kunnen hun concept of oplossing toelichten.

Selectie Health & Ageing accelerator programma

Tijdens de Health Challenge op de ICT & Health World Conference presenteren geselecteerde startups hun concept of oplossing en worden gematcht met potentiële partners en klanten. Tegelijk vindt ook de selectie voor het Health & Ageing accelerator programma van World Startup Factory plaats. Deelnemers aan dit programma ontvangen een financiële injectie en worden tenminste 6 maanden intensief begeleid bij hun validatie en verwerving van eerste klanten.

Meer weten over de toegevoegde waarde van startups, zinnige zorginnovaties én de implementatie? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen