Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Dermicis lanceert teledermatologische app TeleDE

De app maakt het voor huisartsen mogelijk binnen één dagdeel een consult van een Dermicis dermatoloog te ontvangen. Dit doen zij door simpelweg een foto van de klacht door te sturen. De app is voor alle huisartsen in Nederland kosteloos beschikbaar.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Dermicis, aanbieder van dermatologische zorg, lanceert TeleDE, een teledermatologische app voor huisartsen. Met de app is het voor huisartsen mogelijk eenvoudig een vraag aan een Dermicis dermatoloog te stellen. Dit doet de huisarts door een foto van de klacht door te sturen, waarna een dermatoloog het consult binnen een dagdeel beantwoordt. Dermicis ontwikkelde de applicatie in samenwerking met huisartsen van Arts en Zorg. ZIVVER, een platform voor veilige communicatie, maakte de app.

Foto’s via de app

TeleDE werkt zowel op de smartphone, als op een tablet of computer. De gebruiker heeft wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om een account aan te maken. Een sms-verificatiecode verzorgt eveneens beveiliging van privacygevoelige gegevens.

De app werkt met foto’s: de huisarts maakt twee à drie foto’s van de klacht. Een ingevulde vragenlijst, met daarin onder andere de duur en aard van de klacht, maakt de consultaanvraag compleet. Vervolgens verstuurt de huisarts het teleconsult naar de Dermicis dermatologen; zonder downloads, koppelingen of kabels. Het gehele vraagproces neemt slechts enkele minuten in beslag. De privacygevoelige gegevens worden veilig verstuurd en opgeslagen.

Snel antwoord

Het grote voordeel van teledermatologie is de snelheid. Voor patiënten geen dagen- of wekenlange wachttijden meer, maar directe en snelle consultatie van een specialist. TeleDE moet deze snelheid nog een tandje opschroeven, en biedt een spoedconsult waarbij binnen een halfuur antwoord gegeven is. Wanneer het geen spoed betreft, antwoorden Dermicis dermatologen binnen een dagdeel.

Een account of consult is voor zowel huisarts als patiënt kosteloos. Dermicis heeft hiervoor met verzekeraars afgesproken geen kosten in rekening te brengen voor het teleconsult. Wanneer een patiënt echter na een verwijzing op consult komt bij Dermicis, wordt het normale zorgtraject gestart, waar ook de gebruikelijke kosten aan vast hangen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen