Search
Close this search box.
Search

Deutsche Telekom start Healthcare Academy voor pathologie-laboratoria

De Healthcare Academy biedt vakopleidingen voor medewerkers en leidinggevenden in de pathologische laboratoria. De Academy telt drie soorten ICT-opleidingen: basiscursussen, trainingen voor gevorderden en masterclasses.

De opleidingen van de Healthcare Academy zijn praktijkgericht en vinden veelal in-company plaats; op de eigen bedrijfsvloer. Dit staat ook wel bekend als Action Learning. Hiermee brengt de cursist het geleerde direct in de praktijk. De trainingen en opleidingen van de Healthcare Academy sluiten aan op het opleidingsprogramma waar laboratoria met ISO 15189 Medische Laboratoria over moeten beschikken.

Praktijkgericht opleidingsprogramma

Tijdens de lessen vindt er een wisselwerking plaats tussen praktijk en theorie. Om het aanbod te verrijken is een samenwerking aangegaan met verschillende gastsprekers uit binnen- en buitenland. De cursisten bezoeken tevens andere laboratoria en ziekenhuizen, om van diens best practices te leren. De eigen organisatie komt ook aan bod: elke training wordt afgesloten met een praktijkcase uit de eigen organisatie. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt de cursist een certificaat en toegang tot het alumninetwerk.

Veranderingen in de wereld van laboratoria

In de wereld van laboratoria zijn de laatste jaren veel veranderingen gaande. Ziekenhuizen gaan intensiever samenwerken, de workflow is gestandaardiseerd met ISO-certificering en digitale pathologie krijgt een steeds grotere rol. Als gevolg hiervan passen laboratoria hun organisatie aan. Hierdoor krijgen laboratoria regelmatig te maken met nieuwe PALGA-contactpersonen en nieuwe secretariaat medewerkers. Deze medewerkers komen met inhoudelijke vragen, over processtappen en het registreren van onderzoeksmateriaal. De opleidingen van de Healthcare Academy beantwoorden deze vragen en helpen ervaren medewerkers het maximale aan informatie uit de laboratorium informatiesystemen halen.

Achtergrond in laboratoria

De Deutsche Telekom Healthcare biedt vele oplossingen binnen de gezondheidszorg. Zij zetten landelijke laboratoria op en beheren deze, maken uitwisseling van gegevens en informatie tussen zorgverleners mogelijk en ondersteunen het werkproces van onder andere pathologie laboratoria.

Voor de Stichting Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (PALGA) beheert Deutsche Telekom Healthcare een landelijke databank met alle pathologie-uitslagen in Nederland. Dit doen zij door verantwoording te dragen voor de ontwikkeling, implementatie, training, opleiding en het beheer van het Uniforme Decentrale PALGA Systeem (U-DPS). Het is dan ook niet onverwacht dat Deutsche Telekom Healthcare verdere stappen zet in de wereld van laboratoria.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?