Search
Close this search box.
Search

Diederik Gommers nieuwe voorzitter Redactieraad ICT&health

Zorgvernieuwing gaat hen allebei aan het hart, met als basis een geloof in de maakbaarheid van de zorg in Nederland. Samenwerking en technologie dienen hiertoe als middel en de patiënt en zorgprofessional in het middelpunt zijn het doel. We hebben het over Lea Bouwmeester en Diederik Gommers: afgelopen vrijdag 12 mei gaf Lea het stokje van het voorzitterschap van de Redactieraad van ICT&health over aan Diederik.

“Ik heb met veel plezier en passie de rol van voorzitter van de Redactieraad vervuld,” zei Lea tijdens de officiële overdracht op de Redactieraad-vergadering op het Nijmeegse Landgoed Brakkesteyn. “Met Diederik Gommers als nieuwe voorzitter zal de Redactieraad ook de komende jaren zijn bijdrage leveren aan de zorgvernieuwing.”

Van Lea…

Lea Bouwmeester was sinds januari 2018 voorzitter van de ICT&health Redactieraad en heeft een aantal jaar het dagvoorzitterschap vervuld van de congressen van ICT&health. Ze nam destijds het stokje over van Lucien Engelen, die de rol vanaf de oprichting van het platform drie jaar ingevuld heeft.

Hoewel Lea niet langer deel zal uitmaken van de Redactieraad, benadrukt zij wel betrokken te blijven bij ICT&health. Een voorbeeld hiervan is het in 2024 te houden internationale ICT&health congres in Maastricht, waar zij dagvoorzitter zal zijn.

Namens de PvdA was Lea van 30 november 2006 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer, waar zij woordvoerder zorg was. Tegenwoordig is zij onder meer eigenaar van het op zorgvernieuwing gerichte Buro de Bouwmeesters, voorzitter van de Federatie voor Gezondheid en lid van de Raad van Toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis.

Naar Diederik

Prof. dr. Diederik Gommers (1964) is Hoofd Intensive Care/intensivist in het Erasmus MC en was tot en met 2022 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Als expert in het Outbreak Management Team van het RIVM adviseerde hij het kabinet tijdens het dreigende beddentekort op de IC’s gedurende de coronapandemie. In 2021 werd hij lid van de Redactieraad.

“Een mooie groep mensen met een grote diversiteit aan kennis”, zo vat Diederik de Redactieraad krachtig samen. Hij verheugt zich erop om de komende jaren met zijn Redactieraad-collega’s een blijvende bijdrage te kunnen leveren aan ICT&health en daarmee aan de Nederlandse zorgsector.

Rol Redactieraad

De Redactieraad van ICT&health bestaat uit zorgprofessionals en bestuurders uit alle geledingen van de Nederlandse zorg. Samen geven zij mede vorm en inhoud aan ICT&health als een toonaangevend informatie- en kennisplatform over innovatie in en digitalisering van de transformatieve zorgsector.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Regionale participatiehubs
Subsidie voor coalitievorming voor regionale participatiehubs
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
Volg jij ons al?