Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Digitale PGB Portaal in heel Nederland beschikbaar

Met de overstap van Menzis en VGZ, medio deze maand, wordt het digitale PGB Portaal nu in alle zorgkantoorregio’s ingezet. Via het portaal kunnen budgethouders of hun vertegenwoordigers snel en overzichtelijk afspraken maken met hun zorgverleners. Uiteraard is ook de veiligheid van alle gegevens gewaarborgd. Het portaal helpt ook bij het stroomlijnen van de administratie die bij een pgb komt kijken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het regelen van pgb-zaken bracht, en brengt deels nog steeds, veel papier met zich mee. Door het nieuwe digitale PGB Portaal regelt de budgethouder de pgb-administratie voortaan sneller, makkelijker en veiliger. Belangrijk is ook dat door de automatische controles die het systeem uitvoert, de kans op fouten beduidend kleiner is. Tijdens de pilot, in 2018, werd het portaal door zowel zorgverleners als budgethouders al met veel enthousiasme ontvangen. Nu is het dus landelijk beschikbaar.

Meer regie met PGB portaal

Met het digitale PGB Portaal krijgen budgethouders met een pgb vanuit de Wlz ook meer regie over hun zorg. Daarnaast zorgt het portaal voor kortere wachttijden bij het goedkeuren van zorgovereenkomsten en het betalen van zorgverleners.

Het digitale PGB Portaal is zowel toegankelijk voor de budgethouder als de zorgverlener. Voor de budgethouder geeft het portaal een compleet en goed overzicht van het beschikbare budget. Zorgverleners kunnen onder andere de overeenkomsten en declaraties via het portaal inzien.

Doordat zowel de budgethouder als de zorgverlener van het digitale PGB portaal gebruik kunnen maken, verloopt het invullen en insturen van zorgovereenkomsten een stuk eenvoudiger en sneller. Via het portaal kunnen de overeenkomsten namelijk ook digitaal ondertekend worden. Verder verloopt ook het invoeren van wijzigingen en het regelen van declaraties een stuk sneller.

Hoewel het digitale portaal nu dus in alle zorgkantoorregio’s ingezet wordt, is er nog wel een kleine groep budgethouders die er nog geen gebruik van kan maken. Dat komt door een beperking in het systeem die, als alles volgens planning verloopt, dit jaar nog verholpen wordt.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen