Het kan niemand meer ontgaan dat de Nederlandse samenleving digitaliseert. Die maatschappij-brede digitalisering brengt veel teweeg, zeker voor de zorgsector. Lea Bouwmeester, boundary spanner bij BeBright en voorzitter van de redactieraad ICT&health benadrukt in een nieuwe wthite paper hoe technologie mensen kan emanciperen, maar dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Ze richt zich op vraagstukken over de weg naar een steeds meer digitale zorg en de uitdagingen en kansen die daar liggen.
Dat specifieke accent op zorg is in Bouwmeesters carrière al jaren aanwezig. Voor zij zich nestelde in deze nieuwe rol was zij ruim tien jaar actief als Tweede Kamerlid met als expertisegebied Zorg. Een rol die past bij haar drijfveer om mensen, in dit geval patiënten, een stem te geven die zelf niet de sterkste positie hebben.
Zij is de laatste die digitalisering afremt. Sterker nog, Bouwmeester onderstreept de noodzaak van digitale zorg en zou liever vandaag dan morgen zien hoe we als samenleving de stap hebben gewaagd van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Iets dat met digitale zorg gerealiseerd kan worden.
Diepere inkijk op digitale zorg
Maar hoe doen we dat? Hoe maken we ons op voor de digitale zorg? En welke kansen en uitdagingen zien we dan? Hoe zorgen we voor een veilige omgang met data en hoe belangrijk is betrouwbare connectiviteit voor de zorg van de toekomst?
Samen met Lea Bouwmeester geven we antwoord op deze vragen en meer. Aan de hand van de input van Bouwmeester bieden we in de white paper ‘Digitale zorg: een noodzakelijke cultuurverandering voor onze samenleving. Zijn we daar klaar voor?’ een diepere inkijk op digitale zorg en hoe technologie een antwoord is op een maatschappelijke vraag.
Download hier onze white paper!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Relined.