Diverse e-Healthweek activiteiten van zorginstellingen

27 januari 2020
EHealth-Opening
eHealth
Nieuws

Het zal niemand ontgaan zijn dat de e-healthweek vandaag van start gegaan is. Op de vierde ICT&health openingsmanifestatie verzorgde Minister Bruins de officiele aftrap. Veel zorginstellingen organiseren deze week, door heel Nederland, activiteiten en bijeenkomsten waar patiënten, zorgverleners, bezoekers en medewerkers informatie kunnen krijgen over (digitale) zorgtoepassingen en e-health.

Hieronder een kleine greep uit e-healthweek activiteiten van een aantal zorginstellingen. Enkelen daarvan waren ook te zien en beleven tijdens de openingsmanifestatie in Scheveningen.

Saxenburgh organiseert op 29 januari van 11 tot 16 uur een e-healthmarkt in en rondom de centrale hal van het ziekenhuis. Daarbij zullen ook een aantal externe partners en partijen aanwezig zijn. Zoals BeterDichtBij App, VitalHealth en Chipsoft. Ook technologieën als Telehealth, waaronder telemonitoring, komen aan bod.

Philadelphia zorg, die tijdens de e-healthweek openingsmanifestatie de zorgrobot Phi demonstreerde, organiseert de hele week diverse workshops, bijeenkomst en rondleidingen. Die vinden onder andere plaats op de locaties in Amersfoort, Almere en Dordrecht. Een overzicht van alle e-healthweek activiteiten vind je hier. Daar kun je je ook aanmelden.

Virtual reality en robots

Het Franciscus Gasthuis organiseert op 28 januari een informatiebijeenkomst over het patiëntenportaal MijnFranciscus, Virtual Reality en de robot Pepper. De bijeenkomst start om 9u00 en wordt gehouden in de centrale hal van de lokatie Franciscus Vlietland. Op 30 januari worden in een vergelijkbare bijeenkomst de mogelijkheden van thuismetingen, Virtual Reality, het videoconsult en robot Pepper besproken. Deze sessie duurt de hele dag - van 9 tot 16 uur - en vindt plaats in de centrale hal van Franciscus Gasthuis.

Het IJsselland Ziekenhuis organiseert 28 januari een e-health markt. Tussen 10u en 16u kunt u in de centrale hal van het ziekenhuis kennismaken met e-health, zoals verschillende zorgrobots, Virtual Reality, Mijn IJsselland en de BeterDichtbij app.

e-Healthweek symposium UT

Woensdag 29 januari kun je op de Universiteit van Twente (UT) een e-health symposium over Personalised e-health Technology bezoeken. Gedurende de hele dag (tussen 10u en 16u30) worden diverse interactieve sessies, presentaties en demonstraties gegeven. Het symposium vindt plaats in het TechMed Centrum van de UT.

Dinsdag 28 januari organiseert revalidatiecentrum Roessingh van 11u tot 13.00 uur een regionale informatiemarkt over e-health. Bezoekers kunnen daar kennismaken met nieuwe technologie voor onder andere revalidatie, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugd­zorg en langer zelfstandig wonen.