Search
Close this search box.
Search

DT Healthcare: koppeling pathologiedeel in EPD Zorg op Zuid was ‘uitdaging’

DT Healthcare heeft het pathologiedeel ingevuld bij de implementatie van het EPD-systeem HiX van Chipsoft bij de vier ziekenhuizen die samenwerken in de Coöperatie Zorg op Zuid. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum rolden onlangs gezamenlijk het nieuwe EPD uit, samen met ruim 400 eigen medewerkers, specialisten van Chipsoft, DT Healthcare en overige toeleveranciers.

Eli van Rooijen, senior consultant van DT Healthcare, noemt de integratie van het pathologiedeel uitdagend: “Omdat het voor Chipsoft in Nederland de eerste zogenaamde Multibedrijven Inrichting was en veel verschillende stakeholders hun specifieke wensen hadden, hadden wij een mooie, complexe en uitdagende klus. In eerste instantie gingen we uit van één koppeling naar HIX, maar gaandeweg het traject bleek het toch slimmer en veiliger om vier individuele koppelingen te maken.”

Voor het pathologieproces betekende dat vier orderkoppelingen, vier uitslagenkoppelingen, vier factureringskoppelingen en vier patiëntenkoppelingen. Ook moesten van een aantal ziekenhuizen alle pathologie uitslagen, soms vanaf het jaar 2000, ingeladen en geconverteerd worden in het nieuwe HIX. “Tel daarbij nog een omnummeringsactie van patiëntennummers, nieuwe artscodes, een andere inrichting van het factureringsproces en de omnummering in de landelijke PALGA databanken van stichting PALGA. Dan mag je serieus spreken van een complexe klus.”

DT Healthcare

DT Healthcare is onderdeel van operator Deutsche Telekom groep. Op laboratoriumgebied is DT Healthcare verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, training, opleiding en het beheer van het Uniforme Decentrale PALGA Systeem (U-DPS). Naast de PALGA landelijke databank beheert DT Healthcare diverse medische databanken en medische registraties. DT Healthcare levert onder meer Lifecare, een laboratorium management informatiesysteem dat ondersteuning biedt voor alle disciplines binnen de klinische pathologie.

Samen over op zelfde EPD

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum hebben vrijdag 6 oktober tegelijk een nieuw EPD in gebruik genomen. De gegevens van bijna drie miljoen patiënten zijn nu geregistreerd in één EPD-systeem. In Nederland zou het de eerste keer zijn dat vier zelfstandige ziekenhuizen zijn overgestapt naar één elektronisch patiëntendossier (EPD). De instellingen, onderdeel van de Zuid-Hollandse Coöperatie Zorg op Zuid, werken daarnaast met één database en één beheerorganisatie.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
Volg jij ons al?