Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

‘E-health is de norm’

‘De grootste barrière voor implementatie van e-health zit in de psychologie van mensen. Ze moeten ineens anders gaan werken, ander gedrag vertonen. Of bijvoorbeeld toestaan dat de regie daadwerkelijk bij de patiënt ligt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Alle andere barrières zijn in feite praktisch en zijn in de komende jaren op te lossen. Met alle nuances die daarbij horen.’ Dit zegt Greet Prins, voorzitter RvB Philadelphia Zorg en lid Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in de coverstory van ICT&health nr 3.

Met een achtergrond in de zorgsector en reclamewereld én met ruime bestuurservaring, weet zij als geen ander hoe nudging en verleiding ingezet dienen te worden, met ruimte voor alle belangen die er spelen.

E-health is ook onzekerheid

‘Maar’, stelt Prins ook in het interview in ICT&health: ‘Digitalisering is niet door iedereen gewenst. Het is vaak moeilijk voor gebruikers te bedenken welke voordelen er zijn. Het betekent onzekerheid. Want de inhoud van het werk verandert. Banen kunnen verdwijnen. ‘
 
Lees het hele interview met Greet Prins in Uitgave nr 3 van ICT&health. Deze verschijnt op 20 juni a.s.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen