E-Health startup haalt 17 mln dollar op voor verbetering Google Glass-toepassing

26 april 2016
Nieuws

E-Health-startup Augmedix heeft 17 miljoen dollar aan financiering binnengehaald om verbeteringen door te voeren aan zijn documentatietoepassing voor Google Glass.

Met de toepassing van het Amerikaanse Augmedix kunnen artsen aantekeningen over patiënten en updates van patiëntendossiers opvragen via de wearable van Google, zonder dat hiervoor een pc nodig is. Ook kunnen zij nieuwe aantekeningen van bijvoorbeeld een gesprek met een patiënt eenvoudiger genoteerd krijgen.

Het gebruik van de toepassing zou artsen tot 15 uur aan papierwerk schelen. Bij de huidige financieringsronde waren investeringsbedrijf Redmile Group en vijf Amerikaanse zorgnetwerken betrokken, waar ruim 100.000 Amerikaanse zorgverleners bij betrokken zijn. Eerder heeft Augmedix al 40 miljoen dollar opgehaald. De nieuwe financiering wordt gebruikt om de toepassing breder uit te rollen, zo stelt de onderneming.

Augmedix is volgens Reuters een van 10 partners van Google / Alphabet die enterprisediensten mogen leveren via Google Glass.