Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

E-healthsamenwerking moet behandeling darmproblemen sterk verbeteren

Ferring Pharmaceuticals en het Noord-Seeland universiteitsziekenhuis in Kopenhagen gaan een samenwerking aan voor meerdere jaren. Het doel is om de manier waarop mensen met inflammatoire darm aandoening (IBD) zoals de ziekte van Crohn of het prikkelbare darmsysndroom (PDS) geholpen worden op een volkomen nieuwe manier aan te pakken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Dat schrijven beide organisaties in een persbericht. Het nieuwe behandelprogramma wordt betaald door Ferring Pharmaceuticals en beheerd door het universiteitsziekenhuis. Het programma is gebaseerd op een e-healthplatform dat patiënten de mogelijkheid geeft om hun medische conditie zelf te monitoren en waar mogelijk zelf behandelingen uit te voeren. Dat is mogelijk doordat zij zelf kunnen screenen of er sprake is van ziektegerelateerde activiteiten in hun lichaam. Vervolgens kunnen zij proactief reageren op symptomen en zo hun therapie beter volgen.

Minder snel terugval door inzet e-health

Volgens professor Pia Munkholm blijkt uit haar klinische praktijk dat IBD-patiënten die gemonitord worden via een e-healthprogramma minder snel een terugval beleven, waarschijnlijk omdat symptomen die dat aankondigen eerder herkend worden. Het Noord-Seeland universiteitsziekenhuis zal gedurende de periode dat de overeenkomst loopt ook de rol van microbiomen bij diverse behandelingen in een e-healthsetting in kaart brengen.

Het universiteitsziekenhuis heeft veel kennis op het gebied van microbiomen (het ecosysteem van micro-organismen in het menselijk lichaam) en Ferring op het gebied van gastro-enterologie. Zij verwachten dat de samenwerking in combinatie met de inzet van een e-healthplatform veel kan bijdragen aan verbetering van de zorg voor patiënten met darmgerelateerde ziekten.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen