Een derde Nederlanders verwacht meer gebruik te gaan maken van digitale zorg

di 7 april 2015 - 12:10
onlinedoktor
Digitalisering
Nieuws

Bijna een derde van de Nederlanders verwacht in de nabije toekomst meer gebruik te gaan maken van digitale zorgtoepassingen zoals e-consulten met specialisten.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend Nederlanders. Op dit moment maakt ongeveer 10% al gebruik van zorg op afstand, onder Nederlanders jonger dan 35 jaar ligt dit percentage op 15%.

Laagdrempelig
De eenvoudige en laagdrempelige mogelijkheid voor contact met een medisch specialist is voor één op de vijf respondenten de belangrijkste reden om gebruik te maken van digitale zorgtoepassingen. Het besparen van (reis)tijd wordt daarna het meest (16%) genoemd. Eén op de tien noemt de mogelijkheid om langer thuis te kunnen blijven wonen als reden.

"Medische consulten op afstand, bloedwaarden testen via een meetkastje: consumenten kunnen zorg steeds meer in eigen hand nemen," aldus Richard Dusink, Manager Marketing en Sales bij Reggefiber. "Op dit moment verwacht een derde van de Nederlanders in de nabije toekomst meer gebruik te gaan maken van digitale zorg. En zijn het vooral jongere die open staan voor digitale zorgtoepassingen. Om e-consulten soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat de internetverbinding thuis snel en betrouwbaar is."