Erasmus MC, Philips tekenen strategische overeenkomst voor echografie

7 november 2018
echografie
Digitalisering
Nieuws

Het Erasmus Medisch Centrum en Philips hebben een strategische overeenkomst op het gebied van echografie aangekondigd. Binnen deze overeenkomst zal Philips voor de komende 5 jaar zorgdragen voor de volledige levering, beheer, onderhoud, educatie en optimalisatie van de mid- en high-end echografiesystemen voor alle afdelingen van het Erasmus MC. De doelstellingen van deze samenwerking zijn het verhogen van de efficiëntie en het verbeteren van kwaliteit op het gebied van echografie.

Daarnaast beoogt het Erasmus MC met deze partnerschap haar doelen op het gebied van onderzoek en zorg te realiseren door middel van het inzetten van de laatste technologische ontwikkelingen. De Philips echoapparatuur en software kunnen alle benodigde klinische specialismen bedienen en zijn daarmee uniform inzetbaar voor verschillende afdelingen. In een eerste fase worden ongeveer 40 bestaande echoapparaten vervangen en in de komende jaren zullen er nog tientallen systemen vervangen gaan worden.

Philips OmniSphere

Binnen de samenwerking zal Philips een blauwdruk maken van de specifieke behoeften van het ziekenhuis en op basis daarvan adviseren waar nieuwe apparatuur het meest urgent is. De inkoop wordt bovendien centraal geregeld. De eindgebruikers, cardiologen, radiologen en gynaecologen werden al in een vroeg stadium betrokken om de specifieke behoeften en eisen in dit traject te definiëren zodat de juiste functionaliteit kan worden aangeboden en bepaald kan worden hoe echografie zo optimaal mogelijk ingezet kan worden. Alle systemen worden geleverd met Philips OmniSphere, waarmee systemen door het ziekenhuis op afstand kunnen worden gemonitord en eventuele problemen proactief worden opgelost. Ernst Kuipers, voorzitter RvB Erasmus MC, zegt over de samenwerking: “We zoeken naar allerlei manieren om de zorg kwalitatief hoog en tegelijkertijd betaalbaar te houden. Deze samenwerking is daar een mooi voorbeeld van. Door centralisatie van inkoop en beheer van een groot deel van onze apparatuur, kunnen we veel meer sturen op efficiëntie en toekomstige kosten en komen we voor zo min mogelijk verrassingen te staan.”   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Wilt u ook meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar de aanvragen gaan erg snel. Dus wacht niet te lang en meld u aan want vol is helaas echt vol! (Groepen aanmelden via events@icthealth.nl)