Search
Close this search box.
Search

Etos neemt Solvo Groep over

Drogisterijketen Etos heeft de Solvo Groep overgenomen, eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Hiermee is Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland geworden. Met de overname kan Etos 24 uur per dag informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online.

Etos kan door de aankoop naar eigen zeggen een belangrijke stap maken naar het neerzetten van een nieuw drogisterijconcept, waarbij fysieke winkels en 24-7 informatievoorziening over gezondheid met elkaar zijn geïntegreerd. Zo kunnen mensen online informatie, tips vinden en direct zelf afspraken maken met zorgspecialisten. In de winkels van Etos kunnen klanten persoonlijk advies krijgen van een van de 2400 gediplomeerde Etos-drogisten en zelfzorggeneesmiddelen vinden.

“De combinatie van onze fysieke winkels met de platformen van Solvo vormt een belangrijke stap in onze doelstelling om de nieuwe drogisterij te realiseren, waarbij informatie, advies en het aanbod van producten hand in hand gaan”, zegt algemeen directeur Saskia Egas Reparaz naar aanleiding van de overname van Solvo.

Over Solvo

Het Utrechtse Solvo bestaat uit verschillende websites waaronder solvo.nl, gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Solvo.nl is een boekingsplatform voor de zorg met zo’n 5000 actieve zorgspecialisten. Gezondheidsplein bestaat al meer dan 20 jaar (opgericht in 1998) en is tot dusver vier keer bekroond tot meest populaire website in de categorie Gezondheid en dit jaar zijn ook Dokterdokter en Ziekenhuis.nl genomineerd voor Website van het Jaar.

Bij Solvo Groep werken 15 mensen en zijn 50 zorgspecialisten aangesloten die de medische teksten controleren en vragen beantwoorden op diverse gezondheidsvragen. De Solvo Groep is vijf jaar geleden opgericht door Marijn Pijnenborg en Marque Joosten (oprichters van o.a. Funda) en sinds 2018 heeft CEO en mede-aandeelhouder Martine Rooth de leiding over de groep.

Overname eHealth88 door Solvo

Solvo nam eind vorig jaar nog zorg-communicatiebureau eHealth88 over voor een onbekend bedrag. eHealth88 werd in 2014 opgericht door Rooth en richt zich op online professionalisering van zorgorganisaties en praktijkhouders. eHealth88 is een communicatiebureau voor patiëntgerichte zorg en werkt voor zorgorganisaties zoals het Erasmus Medisch Centrum, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), landelijke stichtingen, regionale zorggroepen en ruim 200 eerstelijns praktijken.

eHealth88 ontwikkelt websites en apps, ontwerpt van huisstijlen en prototypes en adviseert over en toepassen van bestaande e-health oplossingen en ondersteuning op het gebied van communicatiemanagement.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?