Search
Close this search box.
Search

ETZ neemt digitale assistent Ask Me in gebruik

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) heeft sinds kort digitale assistent ‘Ask Me’ in gebruik. Ask Me fungeert digitale ondersteuning voor zorgverleners in het ziekenhuis. Zij kunnen via de toepassing vragen stellen over werkprocessen. Het antwoord verschijnt dan in de vorm van tekst, beeld of korte film op computer, tablet of telefoon.

Het voordeel van de digitale ondersteuning is volgens ETZ tweeledig: het bespaart tijd en moeite en biedt ondersteuning waar het nodig is: op de werkplek. Zorgverleners moeten steeds meer weten om snel en goed te kunnen handelen. Tegelijkertijd is de werkdruk hoog en volgen de ontwikkelingen elkaar steeds sneller tempo op.

Ask Me is ontwikkeld vanuit de behoefte om direct op de werkplek een antwoord te krijgen op vragen zoals waarom het alarm van een apparaat plotseling afgaat, waarom medicatierichtlijnen veranderd zijn of een procedure is aangepast. De applicatie is geschikt voor laptop, computer on wheels, tablet of smartphone. De pilotversie van Ask Me heeft vorig jaar in de VS de Enterprise Video Award 2017 gewonnen voor de korte, doeltreffende instructievideo’s die worden gebruikt.

Ask Me op maat te maken

In Ask Me staat standaard een aantal kritische werkprocessen, opgeknipt in korte stapsgewijze taakinstructies. Elke zorginstelling kan zelf wijzigingen aanbrengen en onderwerpen toevoegen, zodat een op maat gemaakte digitale assistent voor de werkplek ontstaat. De zorgverlener krijgt in drie klikken een tekst, plaatje of filmpje in zijn scherm te zien met de informatie die hij op dat moment nodig heeft.

Voor de ontwikkeling van Ask Me is nauw samengewerkt tussen Noordhoff Health en acht leden van Profportaal Zorg: Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg en Waalwijk), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Medisch Centrum Leeuwarden, Máxima Medisch Centrum (Eindhoven), Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) en het Landsteiner Instituut, namens het Haaglanden Medisch Centrum en het Groene Hart Ziekenhuis.

Profportaal Zorg is een coöperatie van ziekenhuizen en zorginstellingen die gezamenlijk werken aan leeroplossingen voor en door zorgprofessionals. Noordhoff Health is een strategische partner van Profportaal Zorg.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
Volg jij ons al?