Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
8 februari 2018
Artikel delen

ETZ neemt digitale assistent Ask Me in gebruik

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) heeft sinds kort digitale assistent ‘Ask Me’ in gebruik. Ask Me fungeert digitale ondersteuning voor zorgverleners in het ziekenhuis. Zij kunnen via de toepassing vragen stellen over werkprocessen. Het antwoord verschijnt dan in de vorm van tekst, beeld of korte film op computer, tablet of telefoon.

Het voordeel van de digitale ondersteuning is volgens ETZ tweeledig: het bespaart tijd en moeite en biedt ondersteuning waar het nodig is: op de werkplek. Zorgverleners moeten steeds meer weten om snel en goed te kunnen handelen. Tegelijkertijd is de werkdruk hoog en volgen de ontwikkelingen elkaar steeds sneller tempo op.

Ask Me is ontwikkeld vanuit de behoefte om direct op de werkplek een antwoord te krijgen op vragen zoals waarom het alarm van een apparaat plotseling afgaat, waarom medicatierichtlijnen veranderd zijn of een procedure is aangepast. De applicatie is geschikt voor laptop, computer on wheels, tablet of smartphone. De pilotversie van Ask Me heeft vorig jaar in de VS de Enterprise Video Award 2017 gewonnen voor de korte, doeltreffende instructievideo’s die worden gebruikt.

Ask Me op maat te maken

In Ask Me staat standaard een aantal kritische werkprocessen, opgeknipt in korte stapsgewijze taakinstructies. Elke zorginstelling kan zelf wijzigingen aanbrengen en onderwerpen toevoegen, zodat een op maat gemaakte digitale assistent voor de werkplek ontstaat. De zorgverlener krijgt in drie klikken een tekst, plaatje of filmpje in zijn scherm te zien met de informatie die hij op dat moment nodig heeft.

Voor de ontwikkeling van Ask Me is nauw samengewerkt tussen Noordhoff Health en acht leden van Profportaal Zorg: Catharina Ziekenhuis (Eindhoven), Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg en Waalwijk), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Medisch Centrum Leeuwarden, Máxima Medisch Centrum (Eindhoven), Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) en het Landsteiner Instituut, namens het Haaglanden Medisch Centrum en het Groene Hart Ziekenhuis.

Profportaal Zorg is een coöperatie van ziekenhuizen en zorginstellingen die gezamenlijk werken aan leeroplossingen voor en door zorgprofessionals. Noordhoff Health is een strategische partner van Profportaal Zorg.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen