FDA goedkeuring voor onderkleding met nano-sensoren

6 december 2016
Nieuws

Nanowear, ontwikkelaar van textiel-gebaseerde nano-sensor technologie, heeft FDA goedkeuring gekregen voor nano-sensor technologie. De technologie is verweven in onderkleding en valt onder de noemer SimplECG™.

SimplECG™ verzamelt middels nano-sensoren in onderkleding informatie over het hart en draagt deze informatie over aan een online portal. Een arts kan dit vervolgens met een mobiele applicatie bekijken en evalueren. Omdat de nano-sensoren door de textiel verweven zijn, ervaart de patiënt geen last van de onderkleding. Met het verzamelen van de informatie streeft Nanowear ernaar hartfalen te voorkomen.

Nanowear

De SimplEGC™ is voor Nanowear de eerste stap in het ontwikkelen van sensortechnologie voor een grote verscheidenheid aan medische aandoeningen en chronische ziektes. De technologie moet medische professionals van accurate data voorzien. Deze data wordt draadloos verzonden, zodat de arts het direct kan verwerken.

Nanowear streeft ernaar zijn nano-sensor technologie op grote schaal in te zetten. Op de lange termijn moet de technologie niet alleen het hart, maar ook andere elektrische, biometrische en biochemische signalen kunnen meten. De nano-sensoren maken dat dit mogelijk is zonder het gebruik van geleidende gels of gekoppelde apparaten, wat patiëntcomfort verhoogd.

Innovatie buiten het ziekenhuis

Volgens John Zimmerman, Nanowear’s hoofd medische dienst, is het met de huidige ontwikkelingen binnen de gezondheidsindustrie essentieel om ook buiten de muren van het ziekenhuis te innoveren. De SimplECG™ zorgt er, volgens Zimmerman, voor dat diagnostische inzichten verkregen worden, terwijl patiënten meer geneigd zijn mee te werken.

Het bedrijf wilt zichzelf onderscheiden van andere ‘slimme’-kleding producerende bedrijven door zich te richten op de medische markt. De FDA goedkeuring biedt accreditatie voor de sensortechnologie, en helpt zo  bij dit differentiatieproces.

Nanowear heeft nog geen lanceerdatum aangekondigd, maar zal zich de komende maanden focussen op het commercialiseren en verder ontwikkelen van het product. De eerste versie zal beschikbaar zijn voor de iPhone.

###Nanoware###