Flevoziekenhuis voert met Aruba WiFi-as-a-Service in

30 juni 2016
Nieuws

Het Flevoziekenhuis wil zich met een draadloze netwerkomgeving van Aruba om zich als digitaal ziekenhuis beter op de toekomst voorbereiden. De nieuwe managed mobility oplossing van Aruba, een dochtermerk van HP, biedt beveiligde connectiviteit voor patiënten, medewerkers en bezoekers van Flevoziekenhuis, aldus een persbericht.

HPE levert het Flevoziekenhuis al diens server- en storage infrastructuur via een gemanaged Pay-per-use concept. Ook de netwerkoplossing wordt op deze manier geleverd – WiFi-as-a-Service – waarbij het netwerk eigendom blijft van de leverancier.

Door middel van de realisatie van een moderne en toekomstvaste draadloze infrastructuur van Aruba denkt het Flevoziekenhuis in staat te zijn om patiënten, medewerkers en bezoekers de juiste gebruikerservaring te bieden en de stap naar een volledig digitaal ziekenhuis concreter vorm te geven. Daarmee wordt een aantal doelstellingen uit het meerjarenbeleid 2015-2019 gerealiseerd, aldus het ziekenhuis.

“Zowel op het gebied van beveiliging, gebruikersgemak als snelheid is de nieuwe infrastructuur op de toekomst voorbereid,” aldus Lex Pater, ICT Manager Flevoziekenhuis. “Dit biedt mogelijkheden voor het Flevoziekenhuis om nieuwe dienstverlening te ontwikkelen en aan te bieden aan gebruikers. Dit alles op basis van een model, waarbij het Flevoziekenhuis betaalt voor wat ook daadwerkelijk wordt gebruikt,” vertelt Lex Pater, ICT Manager Flevoziekenhuis.

Aruba Airwave wordt gebruikt als management-applicatie, Aruba Clearpass voor de identificatie en autorisatie van unieke gebruikers op het Flevoziekenhuis-netwerk. Daarmee krijgt het ziekenhuis inzage in de kwaliteit van haar draadloze netwerk en hoe dit door gebruikers wordt ingezet. Door een deel van het netwerkbeheer te automatiseren, komt er ook capaciteit bij ICT-medewerkers vrij die ze kunnen inzetten voor regievoering.

De lange termijn mobiliteitsstrategie van het Flevoziekenhuis is er op gericht om via het nieuwe draadloze netwerk integraties te realiseren met systemen die met name in het primaire proces van vitaal belang zijn. Voorbeelden zijn de introductie van nieuwe mobiele apparaten voorzien van spraak, video en messaging functionaliteit, geïntegreerd met verpleegoproepsystemen of medische oproepsystemen.