FocusCura voegt producten en diensten samen tot Luscii

FocusCura gaat de diensten cVitals en cContact doorontwikkelen en hernoemen tot een nieuw label genaamd Luscii. Onder een nieuwe noemer hoopt het bedrijf zijn telemonitoringdienst en beeldzorg-applicatie vaker te kunnen inzetten om de stijgende zorgvraag te kunnen bijbenen. Volgens FocusCura moet Luscii ervoor zorgen dat de onderliggende technologie nog beter kan voorzien in de behoeften van zorgverleners.

Volgens het bedrijf is er in diverse landen een groot tekort aan gekwalificeerd personeel en zou de inzet van ondersteunende technologie bepaalde lasten kunnen overnemen. FocusCura wil kijken of in de toekomst meer taken kunnen worden overgenomen door software en slimme algoritmes.

Klaar voor omarmen digitalisering

Daan Dohmen, oprichter en CEO van het internationaal opererende FocusCura, meent dat de medische wereld klaar is voor het omarmen van digitalisering. Dohmen stelt bijvoorbeeld dat de drempels voor remote monitoring zijn weggenomen en dat diensten die lang in de pilotfase zaten nu landelijk worden aangeboden en vergoed. Eenzelfde conclusie trok hij al in een interview in ICT&health 4 van dit jaar.

Een goed voorbeeld hiervan is volgens Dohmen thuismeting voor longpatiënten op basis van de oplossing cVitals. Via deze app sturen patiënten hun waarden twee keer per week in, waarna de resultaten op afstand worden gecontroleerd. Als het systeem een verhoogd risico signaleert, of als een patiënt zelf vragen heeft over bepaalde meetresultaten, dan kan er direct contact worden gelegd met behulp van een videoverbinding. Op die manier kan een zorgverlener meteen medische ondersteuning leveren en kunnen ziekenhuisopnames worden voorkomen.

Samenwerking met FocusCura

Volgens de Long Alliantie Nederland stappen in Nederland steeds meer ziekenhuizen op deze vorm van monitoren en behandelen. Recent nog liet het Haagse Haga Ziekenhuis weten dat het cVitals ging gebruiken als platform voor telezorg bij revaliderende hartpatiënten. Het ziekenhuis werkt met de andere ziekenhuizen in de Reinier Haga Groep al langer samen met FocusCura, onder meer bij de inzet van het Zorgplatform van ChipSoft.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?