FocusCura voegt producten en diensten samen tot Luscii

2 oktober 2018
Focuscura
Zorgtransitie
Nieuws

FocusCura gaat de diensten cVitals en cContact doorontwikkelen en hernoemen tot een nieuw label genaamd Luscii. Onder een nieuwe noemer hoopt het bedrijf zijn telemonitoringdienst en beeldzorg-applicatie vaker te kunnen inzetten om de stijgende zorgvraag te kunnen bijbenen. Volgens FocusCura moet Luscii ervoor zorgen dat de onderliggende technologie nog beter kan voorzien in de behoeften van zorgverleners.

Volgens het bedrijf is er in diverse landen een groot tekort aan gekwalificeerd personeel en zou de inzet van ondersteunende technologie bepaalde lasten kunnen overnemen. FocusCura wil kijken of in de toekomst meer taken kunnen worden overgenomen door software en slimme algoritmes.

Klaar voor omarmen digitalisering

Daan Dohmen, oprichter en CEO van het internationaal opererende FocusCura, meent dat de medische wereld klaar is voor het omarmen van digitalisering. Dohmen stelt bijvoorbeeld dat de drempels voor remote monitoring zijn weggenomen en dat diensten die lang in de pilotfase zaten nu landelijk worden aangeboden en vergoed. Eenzelfde conclusie trok hij al in een interview in ICT&health 4 van dit jaar. Een goed voorbeeld hiervan is volgens Dohmen thuismeting voor longpatiënten op basis van de oplossing cVitals. Via deze app sturen patiënten hun waarden twee keer per week in, waarna de resultaten op afstand worden gecontroleerd. Als het systeem een verhoogd risico signaleert, of als een patiënt zelf vragen heeft over bepaalde meetresultaten, dan kan er direct contact worden gelegd met behulp van een videoverbinding. Op die manier kan een zorgverlener meteen medische ondersteuning leveren en kunnen ziekenhuisopnames worden voorkomen.

Samenwerking met FocusCura

Volgens de Long Alliantie Nederland stappen in Nederland steeds meer ziekenhuizen op deze vorm van monitoren en behandelen. Recent nog liet het Haagse Haga Ziekenhuis weten dat het cVitals ging gebruiken als platform voor telezorg bij revaliderende hartpatiënten. Het ziekenhuis werkt met de andere ziekenhuizen in de Reinier Haga Groep al langer samen met FocusCura, onder meer bij de inzet van het Zorgplatform van ChipSoft.   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!