Fortino Capital investeert in medisch cloudplatform Dobco

26 juli 2018
Digitale-foto-rontgen
Technologie
Nieuws

Investeringsmaatschappij Fortino Capital heeft onlangs een investering van 2,2 miljoen euro gedaan in Dobco Medical Systems, een Belgisch softwarebedrijf gespecialiseerd in online oplossingen voor medische beeldvorming. Fortino Capital zal het management van Dobco Medical Systems bijstaan in de verdere uitbouw van hun platform en in hun internationale expansie.

Dobco streeft er naar zijn cloudplatform en dienstverlening verder uit te breiden in zowel België als internationaal in Nederland, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Cyprus. Met Fortino als partner gaat de onderneming op zoek naar versterking van zijn commerciële team om de stijgende internationale vraag te beantwoorden. Dobco Medical Systems is opgericht in 2011 en groeide naar eigen zeggen snel uit tot een marktleidende partij voor online medische beeldvorming in de Benelux. De bekendste oplossing van Dobco, het PACSonWEB-platform, wordt gebruikt in 90 procent van de Vlaamse ziekenhuizen. “Met Fortino Capital kunnen we bij Dobco Medical Systems de volgende stap zetten in onze groei en verder opschalen," stelt Jan Dobbenie, CEO van Dobco Medical Systems. "Enerzijds door hun kennis van Software-as-a-Service en anderzijds dankzij hun ervaring om bedrijven internationaal op de kaart te zetten.”

Efficiënte uitwisseling via cloudplatform

PACSonWEB is een beveiligd cloudplatform dat zorgt voor een efficiënte uitwisseling van medische beelden en verslagen tussen alle betrokken partijen. Dobco helpt zo complexe processen binnen medische beeldvorming te vereenvoudigen en medische informatie sneller, meer accuraat en op een veilige manier aan artsen en patiënten aan te bieden. Dobco Medical Systems realiseert een omzet van ongeveer drie miljoen euro met een team bestaande uit 24 man. Deze venture capital investering is de tiende software investering in het portfolio van Fortino Capital.