Fotoservice Medsen Apotheek maakt medicijnen aanvragen makkelijker

Medsen Apotheek lanceerde 3 april 2017 een nieuwe functie voor haar Apotheek App. Met de App is het nu ook mogelijk medicijnen aan te vragen middels het insturen van een foto.
Medsen Apotheken is een concept van apotheken in Nederland. De apotheek introduceerde de Apotheek App al eerder, maar blijft mogelijkheden toevoegen. Nu voegt Medsen Apotheek daar ook een fotoservice aan toe, waarmee zij het aanvragen van medicijnen gemakkelijker willen maken.

Recept doorsturen

Om gebruik te maken van de nieuwe functie maakt de patiënt een foto van zijn of haar recept. Deze foto stuurt de patiënt vervolgens met de app naar de apotheek. Wanneer de medicatie klaarligt ontvangt de patiënt een sms van de apotheek, klaar om opgehaald te worden.

Om wachtrijen in de apotheek te vermijden, maakt Medsen Apotheek het mogelijk een 24-uurs kluisje te huren. De patiënt krijgt per sms een persoonlijke code toegestuurd, waarmee hij of zij het kluisje kan openen. De machine geeft vervolgens de juiste bestelling uit. Betalen kan, wanneer dat nodig is, meteen: de kluisjes accepteren een pinpas. 

Onnodige wachttijden elimineren

De nieuwe app-functie moet onnodige wachttijden voor patiënten in de apotheek verminderen. Momenteel is het zo dat patiënten een recept van een huisarts of specialist zelf afgeven bij de apotheek. Vervolgens voert de apotheker de noodzakelijke controles uit, kijkt of alles op voorraad is en maakt het recept gereed. Voor de patiënt betekent dit wachten: ter plekke wachten tot de benodigde medicatie gevonden is, of wachten op een oproep. De apotheek app speelt hierop in door patiënten pas op te roepen wanneer de medicatie klaarligt.

Naast gemak voor de patiënt betekent deze nieuwe functionaliteit ook dat er bij Medsen Apotheek extra tijd kan worden gestoken in deskundig advies waar dit gewenst is.

Patiënten konden zich met de Apotheek App al aanmelden voor de herhaalservice, up-to-date medicatiehistorie opvragen en handverkoop artikelen met korting bestellen. De app is te downloaden via de App Store en Google Play.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?