Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Geavanceerde CT scan door KI twee keer sneller dan voorganger

GE Healthcare en grafische chipmaker Nvidia gaan samenwerken om medical imaging met behulp van AI nog nauwkeuriger te maken. Beide bedrijven werken al geruime tijd samen, maar nu wordt de aanzet gegeven tot een sterkere focus op kunstmatige intelligentie. De bedoeling is nu om de 500.000 imaging devices van GE Healthcare die wereldwijd in gebruik zijn, te voorzien van slimme technologie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

GE Healtcare kondigden hun samenwerking aan tijdens de jaarlijkse radiologiebeurs RSNA in Chicago. Tijdens deze beurs presenteerde de partners de nieuwe, door Nivdia hardware aangedreven Revolution Frontier CT aan, een geavanceerde CT scan die twee keer sneller dan zijn voorganger is in beeldanalyse.

Tijdens de presentatie merkten excutives van GE Healthcare op dat ziekenhuizen jaarljkse gemiddeld 50 petabytes aan data genereren via medical imaging, charts, sensoren en overige operationele en financiële zaken. Toch wordt slechts 3 procent van deze data behandeld en geanalyseerd. GE Healthcare en Nvidia beloven via het AI partnership dat ziekenhuizen meer gebruik kunnen maken van hun medische data.

Nauwere samenwerking met Intel

GE Healtcare maakte tijdens de RSNA 2017 tevens een hechtere samenwerking aan met Intel om kosten voor ziekenhuizen omlaag te krijgen via medical imaging. Onder de voorwaarden zal GE Healthcare het nieuwe Intel Xeon Scalable-platform in gebruik gaan nemen. De oplossing belooft voor ziekenhuizen een kwart lagere TCO voor medical imaging devices. 

Verder gaan GE Healtchare en Intel een nieuw innovatielab openen in Chicago. In het zogeheten Joint Performance Acceleration Lab (JPAL) zullen toekomstige medical imaging devices en software van GE Healthcare worden getest. 

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen