Search
Close this search box.
Search

Geavanceerde CT scan door KI twee keer sneller dan voorganger

GE Healthcare en grafische chipmaker Nvidia gaan samenwerken om medical imaging met behulp van AI nog nauwkeuriger te maken. Beide bedrijven werken al geruime tijd samen, maar nu wordt de aanzet gegeven tot een sterkere focus op kunstmatige intelligentie. De bedoeling is nu om de 500.000 imaging devices van GE Healthcare die wereldwijd in gebruik zijn, te voorzien van slimme technologie.

GE Healtcare kondigden hun samenwerking aan tijdens de jaarlijkse radiologiebeurs RSNA in Chicago. Tijdens deze beurs presenteerde de partners de nieuwe, door Nivdia hardware aangedreven Revolution Frontier CT aan, een geavanceerde CT scan die twee keer sneller dan zijn voorganger is in beeldanalyse.

Tijdens de presentatie merkten excutives van GE Healthcare op dat ziekenhuizen jaarljkse gemiddeld 50 petabytes aan data genereren via medical imaging, charts, sensoren en overige operationele en financiële zaken. Toch wordt slechts 3 procent van deze data behandeld en geanalyseerd. GE Healthcare en Nvidia beloven via het AI partnership dat ziekenhuizen meer gebruik kunnen maken van hun medische data.

Nauwere samenwerking met Intel

GE Healtcare maakte tijdens de RSNA 2017 tevens een hechtere samenwerking aan met Intel om kosten voor ziekenhuizen omlaag te krijgen via medical imaging. Onder de voorwaarden zal GE Healthcare het nieuwe Intel Xeon Scalable-platform in gebruik gaan nemen. De oplossing belooft voor ziekenhuizen een kwart lagere TCO voor medical imaging devices. 

Verder gaan GE Healtchare en Intel een nieuw innovatielab openen in Chicago. In het zogeheten Joint Performance Acceleration Lab (JPAL) zullen toekomstige medical imaging devices en software van GE Healthcare worden getest. 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?