Goed gevulde e-health pop-up studio in Bernhoven

28 januari 2020
Studio-Uitgelicht
eHealth
Nieuws

Tijdens het ICT&health congres rondom de opening van de e-healthweek, gisteren, werd duidelijk dat 'Gewoon doen' het centrale thema van dit jaar is. Veel zorginstellingen organiseren deze week daarom informatiebijeenkomsten waar patiënten en zorgverleners de nieuwste e-health technologieën niet alleen kunnen zien, maar ook ervaren.

Vandaag, tussen 11 en 15u, staat daarvoor in de centrale van het Bernhoven een zogenoemde pop-up studio. Hier presenteren organisaties zich met de nieuwste toepassingen op het gebied van elektronische gezondheidszorg, ofwel e-health. Zo kunnen bezoekers onder meer kennismaken met het 3D Lab waarin Bernhoven en het Radboudumc samenwerken.

E-health: van 3D Lab tot e-nose

Van 27 januari tot en met 1 februari vindt voor de vierde keer de nationale campagne rondom e-health plaats. De focus ligt deze week op allerlei digitale toepassingen en ontwikkelingen in de zorg. Zoals het 3D Lab, een samenwerking tussen Bernhoven het het Radboudumc. Of een virtual reality bril die chirurgen tijdens een operatie ondersteunt met virtueel geprojecteerde informatie.

Maar er is nog meer te beleven in de pop=up studio. PATIENT+ is een digitale keuzehulp die artsen en patiënten helpt de juiste behandeling te kiezen. En de sociale zorgrobot Pepper kun je in de studio ook tegen het lijf lopen. Evenals de elektronische 'speurneus' e-nose. Een apparaat dat 'ruikt' of iemand bepaalde ziektes onder de leden heeft.

Dokter op Dinsdag en de PGO

Dinsdagavond staat Dokter op Dinsdag @ Bernhoven in het teken van de PGO Natuurlijk Samen. Dat is de digitale gezondheidsomgeving van ziekenhuis en huisartsen waarin patiënten inzicht krijgen in hun eigen gezondheidsgegevens. In de @lounge geven de medewerkers u graag een kijkje in dit digitale gezondheidsdossier. Wie patiënt is in Bernhoven kan zich in de pop-up Studio voor dit dossier laten inschrijven.

Het Bernhoven is een van de vele zorginstellingen die deze hele e-healthweek activiteiten organiseren om patiënten van dichtbij kennis te laten maken met nieuwe technologieën in de zorg.