Search
Close this search box.
Search

Grootse zorgverlener New York kiest voor patiëntbewakingssysteem van Philips

Philips en Northwell Health werken samen om patiëntbewaking in de hele onderneming te standaardiseren en toekomstbestendig te maken. Northwell is een netwerk dat bestaat uit 83.000 medewerkers en het grootste gezondheidssysteem in New York. Deze grote speler in de zorgsector heeft samen met Philips een zevenjarige overeenkomst getekend voor het standaardiseren van het patiëntbewakingssysteem, het verbeteren van de patiëntenzorg en het verhogen van de efficiency.

Het grootste zorgnetwerk van de staat New York kiest definitief voor het Philips-platform voor patiëntbewaking. Het patiëntbewakingssysteem van Philips wordt bij Northwell Health zelfs de standaard. De bedoeling is om integratie en innovatie te stimuleren voor een betere ervaring van patiënten en personeel. Verder wordt er gezamenlijk gewerkt aan het stimuleren van interoperabiliteit en data-innovatie. Northwell Health legt zo de basis voor een toekomstbestendig en organisatiebreed platform. Het platform van Philips biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om het patiëntbewakingssysteem snel en efficiënt op te schalen.

83.000 werknemers

Northwell Health is de grootste zorgverlener in de staat en heeft 83.000 werknemers, 21 ziekenhuizen met vlaggenschipfaciliteiten zoals North Shore University Hospital en Long Island Jewish Medical Center. In totaal gaat het om een verzorgingsgebied van twaalf miljoen mensen aan te pakken en worden meer dan twee miljoen patiënten per jaar behandeld. Het nieuwe Philips-systeem geeft dit enorme zorgnetwerk een organisatiebreed platform, dat het patiëntbewakingssysteem centraliseert en professionals in staat stelt om te zien wat er aan elk bed gebeurt.

Vernieuwende aanpak Philips

Phyllis McCready, vice-president en chief procurement officer voor Northwell Health vertelt waarom deze grote opdracht aan Philips is gegund. “Belangrijk is dat het patiëntbewakingssysteem kan draaien op onze bestaande ICT-infrastructuur. Het nieuwe Philips-systeem geeft ons hiernaast een organisatiebreed platform dat onze patiëntbewaking centraliseert. Het systeem stelt ons in staat om te zien wat er aan elk bed gebeurt. De vernieuwende aanpak van Philips maakt het mogelijk om onze patiënten de allernieuwste technologie te bieden en zorgt voor betere patiënt- en medewerkerservaringen.”

Standaardiseren patiëntbewakingssysteem

Doordat het vooruitstrevende zorgnetwerk van Northwell Health kiest voor een integrale benadering van zorg-ICT, kunnen systemen verder worden gestandaardiseerd en ontstaat een open interoperabele infrastructuur die barrières kan slechten om integratie en vereenvoudiging van de workflow voor zorgverleners mogelijk te maken. Jeff DiLullo, chief market leader van Philips Noord-Amerika:  “Het nieuwe patiëntbewakingssysteem voor patiënten van Northwell Health helpt om handmatige taken te minimaliseren en geeft het personeel een centraal overzicht van de patiënten. Ook kan, dankzij de enorme hoeveelheden data die beschikbaar zijn, AI worden ingezet om bruikbare klinische inzichten te vergaren.”

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?